Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van motorkleding voor vrouwen?

Steeds meer vrouwen stappen op de motor. Het percentage ligt boven de 26% en dit aantal groeit nog steeds verder. Dit zie je terug in het aanbod van motorkleding voor vrouwen. Stoere, leuke en vrouwelijke outfits gaan samen met een pasvorm voor vrouwelijke vormen. Hou rekening met onderstaande factoren als je motorkleding voor vrouwen gaat aanschaffen.

Pasvorm en maatvoering

De pasvorm en maatvoering bij motorkleding voor vrouwen verschilt met de kleding voor mannen. Vrouwen hebben een andere lichaamsbouw en zijn gemiddeld lichter en kleiner dan mannen. De heupen zijn breder en de taille en schouders zijn smaller. Vooral bij meer strakzittende motorkleding is de pasvorm rond de borsten belangrijk. Dit zie je terug in de maatvoering, waar veiligheid en comfort van de kleding samengaan.

Beenlengte

De beenlengte van vrouwen is gemiddeld kleiner dan mannen. Koop altijd motorbroeken die iets langer zijn dan je beenlengte, zodat je comfortabel op je motor zit. Controleer of je gewenste motorbroek op een motor prettig zit. Kijk dan direct of de broek goed over je motorlaarzen uitkomt, waardoor je voeten altijd goed droog blijven.

Keuze uit textiel of leer

Motorkleding is gemaakt van leer of textiel. Leren motorkleding voor vrouwen is slijtvast, sterk, zit strak om je lijf en geeft een maximale bescherming. Kleding van textiel draagt soepeler en geeft ruimte om onder het motorpak gewone kleding te dragen. Hierdoor kun je ook op de motor naar het werk. Bovendien is een motorpak van textiel tijdens een regenbui langer waterdicht. Je persoonlijke voorkeur zal hierbij leidend zijn.

Aangepaste maten

Naast het motorpak zijn ook handschoenen, motorhelmen en motorlaarzen aangepast aan vrouwelijke maten. Motorhelmen en handschoenen zijn in smallere en kleinere uitvoeringen verkrijgbaar. Motorlaarzen zijn in kleinere maten verkrijgbaar en voorzien van een smallere leest. Ze zijn verkrijgbaar als traditionele motorlaarzen tot aan modellen met een uitstraling van een sneaker. Door de gebruikte materialen bieden ze in alle gevallen een goede bescherming.

Verschillen in design

De eerste vrouwelijke motorpakken vielen op door het gebruik van vrouwelijke kleuren en accenten zoals roze en lichtblauw. Deze kleding is zeker verkrijgbaar, maar inmiddels is de keuzemogelijkheid veel groter. Motorkleding voor vrouwen kan dezelfde uitstraling hebben als een motorpak voor een man. Toch zijn de pakken voor vrouwen vaak eleganter van uitvoering. Ze combineren een stoere uitstraling met hedendaagse trends, waarbij je voor ieder smaak passende kleding koopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken