Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een goede BH?

Welke eisen stel je bij het kiezen van een bh? Veel vrouwen vinden hoe de BH eruit ziet, waaronder hoe trendy en mooi de BH is, belangrijke zaken, terwijl anderen meer kijken naar het comfort. Maar wat velen niet evalueren op het moment van aankoop is de steun capaciteit die de bh biedt.

Deskundigen schatten dat ongeveer 70% van de vrouwen faalt bij het kiezen van de juiste bh. Het resultaat is veel ongemak, rugpijn en blessures die worden veroorzaakt door het ongeschikte model of de ongeschikte maat. Als je wilt weten hoe je deze fouten kunt vermijden, lees dan verder en ontdek hoe je de bh kiest die bij jouw lichaam past. Lees verder!

1. Wees je altijd bewust van de maten

Het zoeken naar de juiste maat van een kledingstuk is altijd erg belangrijk. Maar als we het over beha’s hebben, kan deze factor nog doorslaggevender zijn dan bij het maken van een andere aankoop.

Denk eraan dat het stuk niet te strak mag zitten, want dat kan pijn in de ruggengraat en schouders veroorzaken en zelfs de bloedcirculatie in die regio belemmeren. Het kan echter ook niet te los zitten, want dan biedt het niet de gewenste steun. Veel vrouwen hebben borsten die niet geheel passen bij de grootte van hun rug. Het ideale is dus dat je jouw lichaam evalueert, jouw maten opneemt (buste en borstkas) en op zoek gaat naar modellen die bij jouw afmetingen passen. Voor vrouwen met grotere borsten is het ideaal een bh grote maten te kiezen met bredere bandjes, want hoe breder de bandjes, hoe groter de steun.

2. Geef de voorkeur aan comfortabele stoffen

Er is een grote verscheidenheid aan stoffen voor lingerie en vaak zijn we geneigd om, geconfronteerd met zoveel aanbod, te kiezen voor de stoffen die visueel eruit springen. Als je echter op zoek bent naar comfort bij een bh kopen, is katoen de meest geschikte stof. Katoen voelt niet alleen prettig aan, het veroorzaakt ook geen irritatie op de huid en wordt daarom beschouwd als de beste keuze voor kleding die dagelijks wordt gedragen.

3. Let op de ondersteuning

Wat we het liefst willen als we een bh kopen, is dat het onze borsten goed ondersteunt. Maar weet je waar de meeste steun vandaan komt?

Anders dan veel mensen denken, komt de meeste steun niet van de bandjes, maar van de band die om de borstkas gaat. Daarom is het van essentieel belang dat deze band correct aan jouw lichaam wordt aangepast. Het moet horizontaal blijven over de hele omtrek van het bovenlichaam, en als het naar boven beweegt, betekent dit waarschijnlijk dat jouw bh niet de juiste maat heeft. 

4. Let op de vorm van je borsten

Als je wilt weten hoe je de ideale beha kiest, moet je begrijpen dat er verschillende borstvormen zijn. Kleine borsten hebben de grootste variëteit aan modellen tot hun beschikking. Als het de bedoeling is de natuurlijke grootte van de borsten te behouden, kun je investeren in opties zonder vulling maar die wel steun bieden.

Als het doel is het volume te vergroten, zijn er modellen van grote maten bh’s die over de hele lengte een schuimvulling hebben. Beha’s met een sluiting aan de voorkant kunnen ook van groot nut zijn om jouw borsten steviger te maken en te laten lijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook