Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waan je in een andere wereld met deze vier stijlen voor je achtertuin!

Ken je dat? Het is de laatste dag van je prachtige reis. Het liefst blijf je hier nog even of neem al het moois mee naar je eigen huis. Een plant uit de grond trekken en meenemen in het vliegtuig gaat helaas niet. Maar er zijn een aantal manieren waarop jij jouw achtertuin omtovert tot een andere wereld. Benieuwd hoe? Lees snel verder! 

Japanse harmonie

We beginnen met een tuin in de Japanse stijl. Wie vaker een bezoek heeft gebracht aan een Japanse tuin weet dat het hier draait om eenvoud, rust, en een connectie met de natuur. Dat begint met een mooi middelpunt. Je kunt een Japanse esdoorn kopen als mooi startpunt. Daaromheen voeg je elementen toe zoals andere bomen en struiken, een koi-vijver, en een zen-tuin met grind en mooi geplaatste rotsen. Tijd voor een ontspannen meditatiesessie!

Chinees balans

Ook in een tuin in de Chinese stijl is rust een belangrijk punt. Ook hier zorg je voor een mooie balans tussen de mens en de natuur. Water, in de vorm van vijvers en watervallen, wordt afgewisseld met traditionele elementen. De kleur rood is een vrolijke kleur in China en staat voor geluk en welvaart. Deze laat je dus zeker terugkomen in deze tuin. Daarnaast kun je bamboe of een magnolia boom kopen om de Chinese natuur naar je achtertuin te halen.

Mediterrane warmte

Daarnaast haal je je favoriete vakantielanden naar je eigen achtertuin met een Mediterrane stijl. Deze tuin is geïnspireerd door landen zoals Italië, Spanje, en Griekenland. Natuurlijk bieden ze allemaal iets anders, maar hebben ze ook veel gemeen. Denk aan terracotta potten, voldoende verscholen zitplekjes, en maak vooral gebruik van aardse kleuren en materialen. Maak het af met je eigen olijfboom en een kruidentuin.

Tropische gezelligheid

Tot slot reizen we af naar Thailand, Panama, en Brazilië. We voegen een tropisch tintje toe aan de tuin. Hier werk je vooral met tropische en exotische planten. Niet alle planten overleven het met het Nederlandse weer. Ga daarom voor planten met een tropisch tintje, maar toch de winter overleven. Denk aan varens, tafelblad, lelies, en zelfs sommige bananenbomen. Zorg ervoor dat je overdonderd wordt door al het groen en kleur in je tuin!

Vier stijlen die je tuin een compleet andere uitstraling geven. Harmonie en rust vind je terug in een Japanse en Chinese tuin. Hier is de connectie met de natuur het belangrijkst. Reis af naar de Mediterraan en voeg aardse kleuren en warmte toe. Tot slot haal je de tropen naar je achtertuin met een zee aan tropische planten. In welke stijl tover jij jouw tuin om dit jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook