Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vrouwen lifestyle blog: Start je eigen koffiezaakje

Het is misschien wel de droom van vele vrouwen; het starten van een heel mooi eigen koffiezaakje. Hierbij een aantal tips voor het starten van jouw koffiezaakje op het gebied van inrichting, apparatuur en promotie. 

Kies de juiste apparatuur voor in de zaak

Voor het starten van je eigen koffiezaak komt er natuurlijk heel veel bij kijken. Nadat je je eigen ondernemingsplan hebt gemaakt, de vergunning en financiën rond hebt kan de pret beginnen. Zo is de volgende stap om te kijken naar de juiste apparatuur in de zaak. Kies speciale horeca koelkasten en vriezers.

Deze zijn speciaal ontworpen voor in de horeca zorgen en beschikken over de eigenschappen die hiervoor nodig zijn. Ook is veel opslag natuurlijk altijd erg handig. Denk aan ruimte voor ijs voor ijskoffies of ruimte voor koekjes en ander lekkers voor bij de koffie.

Daarnaast moet natuurlijk gekeken worden naar de koffiemachines die het beste bij jouw passen. Veel horecazaken gaan voor een pistonmachine voor de beste koffie die je zelf kan instellen en regulieren naar smaak. 

Ga voor een goede centrale locatie

Een ander heel belangrijk aspect aan het starten van een eigen koffiezaak is natuurlijk de locatie. In vergelijking met reguliere restaurants is het nog belangrijker om een goede locatie te kiezen voor een koffiezaak omdat er ook meer take away zal plaatsvinden.

Kies bijvoorbeeld voor een locatie waar veel kantoren zijn, zodat de werknemers in hun pauze even langs kunnen komen. Of juist midden in de stad, om alle winkelende bezoekers van een lekkere koffie-break te voorzien. Bedenk goed wie jouw doelgroep gaat worden en baseer hier de locatie van de koffiezaak ook op. 

Kies de stijl en aankleding van jouw koffiezaak 

Als de locatie en doelgroep is gekozen, is het naast de apparatuur van de koffiezaak ook tijd voor de aankleding. Er zijn ontzettend veel leuke, schattige of juist heel minimalistische koffiezaakjes te vinden. De aankleding en stijl van jouw koffiezaak is heel leuk om te bedenken, maar ook enorm belangrijk.

Doe wederom doelgroeponderzoek naar de aankomende klanten. Ga voor een stijl die in de hele zaak wordt doorgevoerd. Mocht je bijvoorbeeld gaan voor veel natuurlijke producten voor in de koffie’s, dan past een groene zaak daar goed bij. Decoreer in dat geval veel met planten en bloemen. 

Promoot jouw koffiezaak online

Natuurlijk wil je niets liever dan dat jouw koffiezaak gelijk een grote hit wordt. Daarom is het naast mond-op-mondreclame tegenwoordig essentieel om de zaak online te promoten.

Maak een Instagram en TikTok account aan en ga helemaal los. Video’s doen het tegenwoordig ontzettend goed en het is de perfecte promotie voor de koffiezaak. Laat bijvoorbeeld het interieur zien of hoe de speciale koffies worden gemaakt. Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook