Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Voordelen van een opzetzwembad in de tuin

Wie droomt er nu niet van een zwembad in de tuin? Een zwembad laten aanleggen is helaas een flinke investering en bovendien lang niet in iedere tuin mogelijk. De oplossing daarvoor is het aanschaffen van een opzetzwembad. In dit artikel lees je welke voordelen een opzetzwembad te bieden heeft.

  1. Voordelig

De opzetzwembaden die wereldwijd het meest worden verkocht, zijn de zwembaden van Intex. Daarom wordt een opzetzwembad ook wel Intex zwembad genoemd. Een Intex zwembad is véél goedkoper dan een zwembad laten ingraven. Een Intex zwembad kun je zelf opbouwen en op een vlakke ondergrond plaatsen. Opzetzwembaden van een redelijk formaat zijn al vanaf € 100 verkrijgbaar. 

  1. Compact 

Opzetzwembaden zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen: rond, veelhoekig, vierkant en rechthoekig. Zo is er voor iedere tuin wel een passend zwembad te vinden. Zo zijn er bijzonder compacte modellen beschikbaar voor als je beschikt over een betrekkelijk kleine tuin. 

  1. Flexibel

Een opzetzwembad biedt bovendien een hoop flexibiliteit: als je kiest voor een opzetzwembad in je tuin, kun je deze immers wanneer je maar wilt verplaatsen. Met een ingegraven zwembad is dit niet mogelijk. Daarnaast kun je een opzetzwembad buiten het seizoen weer opbergen, ergens mee naartoe nemen of mee verhuizen.

  1. Eenvoudig

Een opzetzwembad is eenvoudig op te zetten en te onderhouden. Een Intex zwembad bestaat uit een frame van buizen en kunststof wanden. De buizen kun je eenvoudig aan elkaar bevestigen, waarna je de wanden erin kunt hangen. Doordat het zwembad bovengronds staat, kun je bovendien overal gemakkelijk bij. Of je nu het filter in de pomp moet vervangen, een verwarmingssysteem wilt aansluiten of simpelweg bladeren uit het water wilt verwijderen: je kunt zo om het opzetzwembad heen lopen. 

  1. Mooi

Een Index zwembad in de kenmerkende blauwe kleur valt niet bij iedereen in de smaak. Er zijn echter allerlei manier om het opzetzwembad een stuk stijlvoller te maken. Door eenvoudig een rieten of bamboemat eromheen uit te rollen bijvoorbeeld. Als je het opzetzwembad op één vaste plek laat staan, kun je ook kiezen voor een vaste, houten ombouw. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook