Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Voordelen van een laminaat vloer!

Laminaat heeft sinds enkele decennia alleen maar aan populariteit gewonnen. Dit vrij goedkope en onderhoudsvriendelijk product heeft duurzaamheid als belangrijkste troef. Het biedt een uiterst geschikt alternatief voor parket en andere soortgelijke harde vloeroppervlakken zoals de klassieke tegels. Een laminaatvloer heeft het bijkomend voordeel dat het makkelijk is te installeren en vooral bestand is tegen het morsen wanneer je nog jonge kinderen in het huis hebt rondlopen. De drie grote voordelen van laminaatvloeren in een notendop even op een rijtje gezet.

#1. Onderhoudsvriendelijk en voorkomt stofallergie

Waarom laminaatvloeren bij iedereen op de buckinglist staat, heeft vooral te maken met de onderhoudsvriendelijke eigenschap van de vloer. Het is op een eenvoudige manier te onderhouden en neemt heel weinig van je tijd in beslag. De vloer dweilen en op voorhand stofzuigen volstaat. Met laminaatvloeren voorkom je bovendien gezondheidsproblemen. In schril contrast tot tapijten neemt het bovendien geen stof of huismijten op. Op dat vlak mogen personen met een stofallergie op beide oren slapen. Het reinigen van laminaatvloeren gebeurt met een vochtige dweil of met de hulp van papieren doeken. Onlinevloerenspecialist.nl geeft je hierbij enkele praktische hints.

#2. Vochtbestendig en een grote variatie

Bij hout kan de vloer bij veelvuldige blootstelling van de zon na verloop van tijd verkleuren. Met een laminaatoppervlak is dit probleem niet aan de orde. Bovendien is laminaat meer vochtbestendiger dan een houten vloerbedekking. Er zijn zelfs de dag van vandaag laminaatvloeren op de markt die speciaal voor vochtige ruimtes zijn ontworpen. Onlinevloerenspecialist.nl heeft een heel gamma vloeren in voorraad. Zo krijgt mogelijk vocht geen kans omdat de naden tussen de planken worden verlijmd. Een ander pluspunt is dat laminaatvloeren in alle soorten en maten te verkrijgen zijn. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke kleur of een iets meer lichte tint, maakt nauwelijks iets uit. Voor iedereen is er wel een bepaalde soort en kleur op de markt. De keuzemogelijkheden zijn oneindig. Tegenwoordig is laminaat zelfs te koop met een tegelmotief.

#3. Plaatsing en prijskaartje

Waarom veel mensen de voorkeur geven aan een laminaatvloer is ook omdat je het zelf makkelijk kunt leggen. Een klein beetje ‘Handige Harry’ kan probleemloos grote vloeroppervlaktes bekleden. Dit heeft vooral te maken dankzij het zogenaamde kliksysteem waardoor geen beroep meer wordt gedaan op lijm. De planken klikken naadloos op een simpele manier in elkaar. Een ander bijkomend voordeel is dat een laminaatvloer nauwelijks werkt. Luchtvochtigheid of grote temperatuurschommelingen kunnen slechts een klein beetje invloed hebben. Het prijskaartje van een laminaatrol speelt uiteraard ook een doorslaggevende rol bij de keuze van een vloer. Op middellange termijn biedt een laminaatvloer de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Een laminaatvloer aanschaffen bij onlinevloerenspecialist.nl gaat door de bank genomen zo’n kwarteeuw mee zonder tussentijdse onderhoudsbehandelingen. Laminaat is dus niet alleen een stuk goedkoper dan andere vloeren, maar onderscheidt zich ook op vlak van duurzaamheid. Er zijn bovendien geen onnodige kosten aan een laminaatvloer verbonden. Op dat vlak krijg je waar voor je geld. Ravottende kinderen in huis kunnen bovendien naar hartenlust morsen zonder dat je je de hele tijd zorgen moet maken over eventuele beschadiging van de vloer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook