Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vijf tips voor het krijgen van meer volgers op social media

De meeste actieve gebruikers weten als geen ander hoe belangrijk het is om een goed en groot bereik te hebben. Hoe zorg je hier nu voor? In dit artikel lees je vijf tips die zorgen voor meer volgers op jouw social media kanaal, zoals TikTok en Instagram.

Het belang van veel volgers

Je kent ze vast en zeker: de termen, zoals ‘volgen’, ’taggen’ en ‘liken’ als het gaat om social media. Het hebben van veel volgers zorgt er voor dat jouw populariteit toeneemt, wat weer goed is voor bijvoorbeeld je eigen bedrijf. Door een groot bereik te hebben, vergroot je de kans op succes. Het belang is dus helder. Tijd om te kijken hoe je dit nu het beste aanpakt.

1. Hoe zichtbaar ben je?

Deze vraag is belangrijk als je meer volgers op je TikTok of Instagram kanaal wilt hebben. Hoe regelmatig post je iets? Plaats je jouw content op de tijdstippen dat jouw doelgroep online is? En ook: hoe onderscheidend ben je? Antwoorden, gevolgd door acties, op deze vragen kunnen je zichtbaarheid vergroten en zodoende leiden tot meer volgers.

2. Het belang van interactie

Een meer specifieke tip is om te zorgen voor interactief contact met je potentiële volgers. Gooi er af en toe eens een pakkende vraag in of deel een actie. Dit kan werken als trigger om geïnteresseerden over te streep te trekken. Reageer ook zoveel mogelijk op reacties die onder jouw content geplaatst worden. Dit maakt het net wat persoonlijker. Iets wat vaak gewaardeerd wordt.

3. Volgers kun je kopen

TikTok volgers kopen is ook een goede optie. Als je dit doet dan ben je zeker van een aantal actieve accounts die jouw kanaal volgen, liken en uiteindelijk ook zullen taggen. Ook met Instagram volgers kopen vergroot jij je account eenvoudig en wie weet wat hier weer uit voort komt.

4. #dejuistewoorden

Het gebruik van goede, pakkende hashtags is essentieel om meer volgers te krijgen. Het zijn tenslotte de kernwoorden waarop gezocht wordt. Denk hier dus goed over na en doe je research. Een mega populaire hashtag zal je nergens brengen, maar té uniek moet hij ook niet zijn.

5. Prikkel het zicht

Vaak zegt een afbeelding of een video meer dan duizend woorden. Maak hier dus gebruik van. Op TikTok speelt dit met filmpjes een grote rol, maar wees kritisch naar het materiaal dat je gebruikt. Zorg voor goede kwaliteit en maak het geheel niet te chaotisch. Ook voor Instagram geldt deze tip, naast het feit dat je hier mogelijk juist meer afbeeldingen gebruikt.

Denk out of the box

Voor al het bovenstaande geldt samengevat: Probeer eens wat anders en kijk hoe het uitpakt. Mogelijk sta je versteld van het resultaat. Durf creatief te zijn, weet de kijker te boeien en gooi er zeker een vleugje humor doorheen! Combineer je dit op de juiste manier met bovenstaande tips, dan is succes gegarandeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook