Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vijf gezondheidsvoordelen van trampolinespringen

Vraag aan kinderen wat hun favoriete speeltoestel is, en ze zullen waarschijnlijk bijna allemaal hetzelfde antwoord geven: trampolinespringen! Naarmate trampolines steeds meer evolueren en veiliger worden, zie je ze in steeds meer tuinen. Ben jij benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van trampolinespringen? In dit artikel hebben we de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Voor jong en oud

Trampolinespringen is alleen voor kinderen? Je maakt waarschijnlijk een grapje. Tegenwoordig worden in veel sportscholen jumping work-outs gegeven. Mede hierdoor heeft het trampolinespringen zich in rap tempo ontwikkeld tot een hippe sport, met als gevolg dat steeds meer mensen een (mini-)trampoline aanschaffen. Trampolinespringen is dus leuk voor jong én oud. 

2. Balans en coördinatie verbeteren

Wat maakt een trampoline nou zo bijzonder? Je kunt erop gaan springen, en als je de vaardigheden hebt, mooie tricks leren. Kortom, je springt en hebt plezier. Toch vereist trampolinespringen een zekere mate van concentratie. Door goed te leren springen, kunnen kinderen hun balans en coördinatie verbeteren. 

3. Botten versterken

Trampolinespringen is ook goed voor het versterken van de botten. Het stimuleert gewichtsverlies, maar versterkt ook de spieren. Je lichaam activeert namelijk energie en je stimuleert alle lichaamsdelen. Houd er wel rekening mee dat geadviseerd wordt om kinderen pas vanaf 4 jaar te laten springen op een trampoline. Ze hebben op die leeftijd sterkere botten, waardoor ze minder snel vallen en beter weten hoe ze zich staande moeten houden. Kinderen jonger dan 4 jaar kunnen alsnog plezier beleven aan een trampoline. Een trampoline kan ook gebruikt worden om op te liggen, kruipen en rollen. Zo worden ook de allerkleintjes meer bewust van hun eigen lijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook