Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Verschillende soorten hoekkeukens

In veel huizen heeft de ruimte waar de keuken zit een hoekkeuken. De hoekkeuken is dan ook een veel gekozen keukenopstelling. Maar de ene hoekkeuken is de andere niet. De opstelling kent dan ook verschillende variaties. Op deze manier kun je de hoekkeuken altijd afstemmen op de ruimte die je hebt. We vertellen je welke soorten hoekkeukens er zijn.

L-vorm

Een van de mogelijkheden waar je uit kan kiezen is een L-vormige keuken. Deze opstelling heeft twee zijdes waarbij de ene langer is dan de andere. Hierdoor ontstaat dus de L-vorm van de opstelling. Deze opstelling is ideaal als een van de wanden korter is dan de ander. De L-vorm heeft geen standaardverhouding, je kunt de zijdes dus zo lang of kort maken als dat je zelf wil. We zien bij deze opstelling dat er bij de korte zijde voor een kastenwand wordt gekozen. Op deze manier creëer je heel eenvoudig extra opbergruimte én een plek om je koelkast in te bouwen.

Twee gelijke zijdes

Een variatie op de L-keuken is een hoekkeuken met twee gelijke zijdes. Deze keukenopstelling lijkt erg op de L-vorm. Het grote verschil zit in de afmetingen, anders dan bij de L-vorm hebben beide zijdes hierbij dezelfde afmeting. Deze opstelling zien we vooral vaak voorkomen wanneer er geen echte afscheiding is tussen de woonkamer en de keuken. Een van de zijdes loopt dan de woonkamer in en is dan natuurlijk te lang om volledig voor de keuken te gebruiken.

U-vorm

Naast hoekkeukens met twee zijdes, zijn er ook hoekkeukens met drie zijdes. Dit is de zogenaamde U-keuken. Deze opstelling bestaat dus uit drie zijdes die in de vorm van een U worden geplaatst. Daarbij kunnen de drie zijdes aan elkaar of los van elkaar worden geplaatst. Ook kan er een zijde los worden geplaatst. De U-keuken is dus een hele veelzijdige opstelling. Deze opstelling wordt vaak geplaatst in een ruimte waarbij de keuken zich echt in een hoek van de woning bevindt. Een ander voordeel van deze opstelling is ook dat het de ruimte biedt om te kiezen voor een kookeiland!

Kookeiland of niet

We lieten het al even vallen: het kookeiland. Bij de U-keuken kun je kiezen om een van de zijdes los te plaatsen en daar een kookeiland van te maken. Bij de andere twee opstellingen wordt een eiland wat lastiger, maar het is niet onmogelijk. Je kunt namelijk ook kiezen voor een schiereiland. Hierbij is een zijde van het blok wel verbonden met de keuken, de rest staat dan vrij. Deze oplossing is ook ideaal om een keukenbar van te maken.

Laat je adviseren

Misschien kun je zelf een inschatting maken van welke keukenopstelling het meest geschikt is voor jouw ruimte. Maar dit kan ook best wel lastig zijn. Je kunt daarom een keukenwinkel bezoeken en je daar laten adviseren. Vaak hebben keukenadviseurs net een andere kijk op de ruimte en hebben bovendien veel ervaring met het ontwerpen van keukens. Zij kunnen je waarschijnlijk precies vertellen welke keukenopstelling bij je past en wat de mogelijkheden zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook