Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Het verschil tussen bosbessen en blauwe bessen

Met dit zomerse weer is het tijd voor een picknick en neem je vaak ook veel fruit mee om lekker op te peuzelen. Je neemt vaak van alles mee naar een picknick. Gesmeerde broodjes, stokbrood met dips, wellicht maak je zelfs een salade of wat wraps. Alles kan en niks is raar, fruit is meestal ook van de partij met het hete weer. Wel zo goed om ook op de vitamientjes te letten en dit is een makkelijke manier om ze binnen te krijgen.

Van frambozen tot meloen, ook de blauwe bes en de bosbes worden dan vaak niet vergeten. De meeste mensen weten het verschil tussen bosbessen en blauwe bessen niet. Is het dezelfde soort of is het heel wat anders?

Dat het allebei lekker is zijn de meeste mensen het wel mee eens, maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee besjes? Mocht je dat willen weten, lees dan vooral even mee en kom erachter wat het verschil precies is.


Manier van groeien

Dat de blauwe bes anders groeit dan de bosbes, is misschien wel het allergrootste verschil tussen deze twee bessen. De blauwe bes is namelijk een maatje groter dan de bosbes en de blauwe bes groeit dan ook in trossen.

Hierdoor lijkt het wat meer op de druif, die ook in trossen groeit. De bosbes daarentegen zijn kleiner en groeien individueel aan een struik. Zo kan je een tros blauwe bessen tegenkomen in het wild maar geen tros bosbessen, deze groeien namelijk los van elkaar.

Verschil van kleur

Van de buitenkant lijken ze erg op elkaar en zou je niet denken dat er een verschil is tussen de twee. De blauwe bes wordt ook wel een bosbes genoemd in de volksmond. Echter hebben ze een klein kleurverschil, de bosbes is helemaal donkerblauw gekleurd en het sap hiervan is diepblauw. Het sap van de blauwe bes is het wat lichter dan die van de bosbes. Bosbessen hebben van zichzelf over het algemeen wel een lekkerdere smaak dan de blauwe bes.

Zoals al gezegd zijn de blauwe bes en de bosbes van de buitenkant niet erg verschillend, maar zijn ze van de binnenkant wel anders. Zo is het vruchtvlees van de bosbes rood en is het vruchtvlees van de blauwe bes wit.

Dit is dan ook wel een duidelijk verschil tussen de twee en zo kan je ze makkelijker uit elkaar houden. Ideaal om ze uit elkaar te houden wanneer je de twee allebei in de koelkast hebt staan en je ze dan ook niet door elkaar heen door de yoghurt of iets dergelijks doet.

Spread the word

Nu  jij weet wat het verschil tussen de blauwe bes en de bosbes is, is het van belang dat je deze kennis deelt. Spread the word en zorg ervoor dat iedereen tijdens de volgende picknick op de hoogte is van alle verschillende soorten bessen die er bestaan. Zo kan je vaak de blauwe bes samen kopen bij de bakjes met framboos, maar is dit soms ook een bosbes.

Nu voortaan als je een sapje of iets dergelijks besteld, weet je ook wat het verschil is tussen de bosbes en de blauwe bes. Het is handig als je dit weet wanneer je iets voorschotelt aan iemand anders!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook