Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Verhuizen in kleine stapjes: dat doe je makkelijk zelf

Verhuizen. Zelfs als je graag weg wilt uit je huidige woning, of gaat verkassen naar een echt droomhuis, dan nog is het verhuizen zelf waarschijnlijk niet iets waar je naar uitkijkt. Al je bezittingen, je hele leven, uit je bestaande huis halen, in dozen stoppen en op een andere plek weer uitpakken. Het zet je leven behoorlijk op zijn kop, kost ontzettend veel tijd en inspanning en levert niet zelden veel stress op. Herkenbaar? Misschien is het dan beter om het een beetje rustiger aan te doen. De verhuizing stapje voor stapje aan te pakken. Op die manier ben je wat langer bezig, maar ervaar je wel minder stress. Bovendien heb je vaak geen verhuisbedrijf meer nodig.

Iedere dag een beetje

Natuurlijk zouden we het liefst de ene dag nog comfortabel in het ene huis leven, met al onze spulletjes bij de hand, en de volgende dag hetzelfde doen in ons nieuwe huis. Alles in één keer overgezet, alles een nieuw plaatsje gegeven en gewoon door met je leven alsof er niets gebeurd is.


Dat soort verhuizingen zie je echter alleen maar op tv. De realiteit is dat je gewoon een tijdje in de troep zit. Dat alles dat je bezit uitgezocht, ingepakt en weer uitgepakt moet worden. Dat je dingen even kwijt zal zijn, dat je rug pijn doet van het sjouwen en dat je na de verhuizing bekaf bent.

Alhoewel je dat nooit helemaal kan voorkomen, kan de verhuizing wat rustiger aanpakken wel helpen. Iedere dag een beetje, binnen je eigen mogelijkheden, en de boel niet overhaasten. Als je iedere dag een paar dozen inpakt, een paar dozen naar je nieuwe huis brengt en daar een paar dingen uitpakt, is het wat minder overweldigend. Het proces duurt misschien wat langer, maar je komt nooit in de situatie terecht dat je op de eerste dag in een nieuw huis met ontelbaar veel dozen staat, die allemaal uitgepakt moeten worden want je weet niet meer in welke het beddengoed staat.

Geen verhuisbedrijf nodig

Het grote voordeel van rustig en in stapjes verhuizen, is dat je geen verhuisbedrijf nodig hebt. Je komt misschien met je eigen auto al heel ver als het gaat om het vervoeren van alle dozen, en anders kun je altijd een auto huren om alle spulletjes over te zetten.

Heb je veel grote meubels die vervoerd moeten worden, dan is een busje huren ook een optie. Doe dat voor een wat ruimere periode, zodat je niet op één dag per se alles wat niet in de auto past over moet brengen. Een verhuizing is geen kleinigheidje, je kunt er maar beter een beetje extra de tijd voor nemen als je het zo relaxed mogelijk wilt laten verlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook