Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Van lange sjaal tot juwelen: 4 manieren om een zomerjurkje stijlvoller te maken

Als de temperaturen oplopen kan een groot deel van je garderobe in de kast blijven liggen. Je zal luchtige kleding kiezen om ervoor te zorgen dat je niet oververhit raakt. Niets is lekkerder dan luchtige kleding dragen als het erg warm is. Het nadeel is dat je er dan snel uitziet alsof je naar het strand gaat. Daar is op zich niets mis mee, behalve als je naar een feest of officiële bijeenkomst moet.

De vraag die daarbij kan opkomen, is of je een zomerjurkje kunt dragen naar een formele gelegenheid. Het korte antwoord is ja! Want gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je toch de juiste indruk maakt terwijl je een luchtig strandjurkje draagt. Wij verklappen hier enkele manieren om dat aan te pakken. Lees dus snel verder!

Juwelen

Door een luchtig jurkje te combineren met mooie, op elkaar afgestemde sierraden kun je de manier waarop je jezelf presenteert volkomen veranderen. Kies voor sjieke oorbellen, een mooie ketting en een armband die bij elkaar horen of goed met elkaar combineren. Je kunt ook kiezen voor een opvallende ring of zelfs meerdere ringen, zolang je ervoor zorgt dat alles goed bij elkaar past. 

Vermijd het gebruik van goedkoop ogende, plastic sieraden en sieraden die hun beste tijd hebben gehad. Deze zullen namelijk juist afbreuk aan je look doen en je er goedkoop uit laten zien. 

Sjaal 

Je kunt in plaats van voor juwelen ook een sjaal kiezen. Een mooie zijden lange sjaal dames voegt een stuk raffinement toe aan je zomerjurkje. Je kunt de lange sjaal om je nek doen en de lange zijden voor je lichaam laten hangen maar je kunt hem uiteraard ook op verschillende manieren om je hals wikkelen. Je kunt een lange sjaal ook gebruiken als omslagdoek door hem om je schouders te slaan. Tot slot kun je een lange sjaal ook als riem gebruiken om een los zomerjurkje meer definitie te geven. Welke optie je kiest is afhankelijk van het model van je jurk en je persoonlijke voorkeur.

Colbertje

Behalve een sjaal of juwelen kun je een zomerjurkje ook een upgrade geven door het te combineren met een colbertje of een jasje. Uiteraard moet die qua kleur en model goed bij de jurk passen en bij voorkeur van een luchtige stof gemaakt zijn. Ook moet de kleur goed combineren met de zomerjurk, zodat je een verzorgde en elegante indruk maakt. Juist de combinatie van een effen jasje in een neutrale kleur bij een kleurig patroon van je zomerjurk combineert stijl en fun.

Hoge hakken

Als je je slippers, espadrilles of gympjes omruilt voor nette hoge hakken zal je zomerjurkje direct een stuk stijlvoller ogen. Het verwisselen van je schoenen zal een grotere impact hebben dan dat je vooraf kunt bedenken. Daarom is het dragen van nette hoge hakken een uitstekende manier om je zomerjurkje een stijlvollere en sjiekere uitstraling te geven. Geen fan van hakschoenen? Een elegante sledehak of zelfs een mooie ballerina werkt ook uitstekend.

Tot slot

De verschillende manieren die in dit artikel besproken worden kun je natuurlijk ook combineren. Een fleurige jurk met de juiste sierraden, een zijden sjaal, een colbertje of nette schoenen met hoge hakken. Je kunt ook voor twee of drie opties kiezen en zelfs voor alle vier. Alles is afhankelijk van de gelegenheid waar je heen gaat, de temperatuur en je persoonlijke voorkeur. En vergeet vooral je haar niet, een elegante ‘French twist’ tilt je hele outfit een niveau hoger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken