Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Van kiekjes tot kunst: Hoe je van je favoriete foto’s stijlvolle decoratie maakt

Een huis voelt niet echt als een thuis zonder iets gezelligs aan de muur. Een beetje aankleding zorgt toch voor sfeer, daar zullen we het allemaal over eens zijn. Nu kun je gaan voor kunst: een schilderij, een wandkleed of misschien een muurschildering. Maar wat is er persoonlijker dan je eigen foto’s aan de muur? Zo maak je nog eens die trip down memory lane naar wanneer je kinderen nog klein waren, of kun je liggend op de bank wegdromen denkend aan die onvergetelijke vakantie met je partner.

Herinneringen aan de muur

Een saaie lege muur in je woonkamer tover je met foto’s in een handomdraai om tot een feestje om naar te kijken. Eén of meerdere grote canvassen aan de muur trekken al snel de aandacht. Ben je helemaal in die creatieve modus? Dan kun je ook de leukste foto’s afdrukken en zelf een collage aan de wand creëren! Door foto’s in verschillende fotolijstjes in allerlei kleuren en groottes aan de muur te hangen, ontstaat er een leuk speels effect. Wil je weer even iets nieuws? Dan kun je ze gemakkelijk herschikken en de foto’s vervangen door nieuwe herinneringen.

Een fotoboek als decoratie

Ook een fotoboek kan prachtig als decoratiestuk dienen. Zo zijn er speciale houders waarop je een boek opengeslagen neer kunt leggen. Op een dressoir, bijzettafel of op de salontafel. Dit nodigt gelijk uit om het fotoboek nog eens open te slaan. Ook kun je op deze manier telkens een andere foto in de spotlight zetten, door het boek open te slaan op een andere pagina. Bovendien ziet het er ook nog eens super chique uit!

Iedere ruimte is geschikt voor persoonlijke foto’s

Of denk aan een prikbord in de keuken: een prikbord van kurk met uitgeprinte polaroid-look foto’s aan de muur ziet er erg gezellig uit. Of wat dacht je van een koelkast met magneetjes vol foto’s en ansichtkaartjes? Er zijn mogelijkheden genoeg om op iedere plek in huis naar leuke kiekjes te kunnen kijken. Écht iedere plek, want gek genoeg is het kleinste kamertje in huis ook vaak een plek waar in veel huishoudens foto’s geëtaleerd staan. Dat is, als je er goed over nadenkt, eigenlijk ook niet eens zo heel raar. Dan heb je in ieder geval iets te kijken, als je er toch zit! En het zorgt ook nog eens voor leuke verhalen en interessante vragen wanneer de visite vanaf het toilet terug de woonkamer in komt lopen.

Inspiratie opdoen

Wij zijn nogal fan van Pinterest. Ook als het gaat om het opdoen van inspiratie voor het zelf creëren van een fotowand in huis, zit je goed op Pinterest. Wanneer je zoekt op ‘foto decoratie’ kom je de meest fantastische ideeën tegen. Zo kun je ook, zodat je niet met een hamer en spijkers per lijstje aan de slag hoeft, een paar planken aan de wand hangen waarop je de fotolijstjes etaleert. Of wat dacht je van een rits van polaroidfoto’s aan een touwtje, met leuke kleine wasknijpertjes? Of clipboards aan de muur met jouw gezelligste kiekjes eraan vastgeklemd? Aan gebrek aan inspiratie hoeft het zeker niet te liggen. Ook als je zelf niet overloopt van de ideeën: Pinterest to the rescue!

Vanuit je hand op de wand

De meeste foto’s bewaren we in dit digitale tijdperk tegenwoordig op onze telefoon. Dit is natuurlijk eigenlijk hartstikke zonde. Je kijkt minder makkelijk terug, en als je naar een specifieke herinnering op zoek bent, moet je eerst een kwartier scrollen langs al die duizenden miniaturen. Alleen dit zou al een reden moeten zijn om die herinneringen uit je telefoon te halen en af te drukken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook