Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vakantiegevoel in eigen tuin? Slimme tips!

Of je een echte vakantie nu overslaat of het vakantiegevoel gewoon nog wat langer vast wilt houden: er zijn genoeg redenen te verzinnen om een vakantiegevoel in eigen tuin te creëren. En het is eenvoudiger dan je denkt! Met déze tips geniet je in de zomer maximaal van je eigen tuin.

Mooi terras met overkapping

De zithoek vormt toch wel het centrale punt in de tuin. Maak er daarom absoluut iets moois van. Haal fraaie tuinmeubels in huis, die geheel passen bij je stijl. Een comfortabele loungebank bijvoorbeeld, om urenlang op te kunnen luieren. Kies voor sfeervolle accessoires – van windlicht tot buitenkleed. Zo is dit het leukste plekje om te vertoeven. Met een mooie terrasoverkapping maak je het pas echt af: nu zit je heerlijk beschut. Ook als het wat kouder is, kun je gerust buiten blijven zitten. Bij Van Kooten Tuin en Buitenleven vind je veel opties, in iedere stijl en formaat. Van een veranda tot een pergola, ga na wat je het mooist vindt. Het relaxen in eigen tuin kan nu echt beginnen!

Exotische planten en bloemen

In het buitenland kom je veel planten en bloemen tegen die we in Nederland niet vaak zien. Dit draagt bij aan het vakantiegevoel. Plant deze bloemen daarom gewoon in eigen tuin! Niet alle exotische planten kunnen groeien in ons koelere klimaat, maar een heleboel kleurrijke bloemen komen gewoon tot bloei. Het maakt je tuin ook direct een stuk gezelliger. Idealiter kies je planten die lang bloeien, om ook in de nazomer nog van een kleurrijk aanzicht te genieten.

Hangmat in de tuin

Doet een hangmat je niet direct aan een vakantie denken? Een hangmat in eigen tuin is dus onmisbaar voor een vakantiegevoel. Het liefst hang je ‘m op tussen twee bomen, voor een idyllisch aanzicht. Maar ook een hangmat op een standaard biedt uitkomst, mocht je geen bomen hebben. Boekje erbij, niets meer aan doen.

Zwemmen in eigen tuin

De favoriete vakantieactiviteit van veel mensen? Zwemmen! Kies dan ook voor een zwembad in eigen tuin. Of je er nu een laat inbouwen of voor een simpel opblaasbaar bad gaat: waterpret gegarandeerd. Met name als je kinderen hebt, is dit een groot succes. Het is heerlijk om op warme dagen in het water te plonzen! Is een zwembad geen optie? Denk dan aan andere vormen van waterpret: van een gevecht met waterpistolen tot rennen door de tuinslangstraal.

Zomerse activiteiten in eigen tuin

Hoewel zwemmen natuurlijk voor het ultieme vakantiegevoel zorgt, zijn er nog veel meer leuke activiteiten te bedenken om buiten te doen. Kampeer een nachtje in eigen tuin: dat is hartstikke gezellig. Zet gezellige muziek aan om op te dansen. Of organiseer bijvoorbeeld een groot diner onder de terrasoverkapping, waarbij je vrienden en familie uitnodigt. Als je Italiaanse of Mexicaanse gerechten bereidt, is het net alsof jullie je in een zomers oord wanen – om maar iets te noemen. Of slinger de barbecue aan! Nu nog wat zomerse drankjes erbij, en het feestje is compleet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken