Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuinmeubelen kopen? Lees deze tips eerst

Als het buiten aangenaam weer is, brengen we graag tijd door in de buitenlucht. In dat geval kan een goede tuinset of stevige loungeset niet ontbreken.

Bij het winkelen van tuinmeubilair is het daarom erg belangrijk om naast de prijskaartjes en de afmetingen van de meubelen ook rekening te houden met andere factoren, zoals functionaliteit, comfort en het materiaal. Eigenlijk kun je wel stellen dat het kopen van tuinmeubilair net zoveel aandacht verdient, als het kopen van een nieuwe bank, eettafel of televisie. In dit artikel delen we daarom een aantal handige kooptips. Lees snel verder!

Bepaal waar je het meubilair gaat plaatsen

Kan jouw terras blootgesteld worden aan invloeden van buitenaf of heb je een overkapping? Staan de meubels op zachte of een harde ondergrond, zoals een vlonder of verhard terras? Dit helpt bij het maken van een materiaalkeuze. Plaats bijvoorbeeld geen grenen tuinmeubelen op een met gras begroeide ondergrond. Het hout kan namelijk gaan rotten door het vocht dat uit de grond komt. Vocht kan er ook voor zorgen dat sommige metalen gaan corroderen, dus dat wil je graag voorkomen!

Let op comfort

Je gebruikt tuinmeubilair om te ontspannen, dus zorg dat het comfortabel zit. Als stoelen en lounges niet met kussens worden geleverd, kun je zelf kussens kopen of maken. Zorg ervoor dat je een stof kiest die bestand is tegen schimmel. Houd er bij het kopen van kussens daarnaast ook rekening mee dat het meubilair zelf langer meegaat dan de bekleding, en dat je de kussens dus waarschijnlijk meerdere keren zult vervangen gedurende de levensduur van het meubilair. Nog een handige tip: tuinkussens blijven er op hun best uitzien, als je ze opbergt wanneer je ze niet gebruikt.

Naast comfortabele stoelen zijn chaise longues, loungebanken en fauteuils ook geweldige meubelstukken om buiten heerlijk op te kunnen ontspannen en relaxen. Zorg er wel voor dat je meubels uitprobeert voordat je ze koopt. Vind je het prettig om je helemaal uit te kunnen strekken, dan is een hangmat of ligbed misschien wel iets voor jou!

Denk aan je budget

Uiteindelijk bepaalt je budget wat je kunt kopen, maar het is verstandig om de beste meubels te kopen die je je kunt veroorloven. Kwaliteitsmeubels bieden veel meer waarde dan goedkope producten die niet zo lang meegaan. In dat geval kan goedkoop toch duurkoop worden. Als je wel wilt (of moet) bezuinigen, heb ik hieronder enkele tips toegevoegd waar je op kunt letten.

  • Koop tuinmeubelen in het najaar. Dit is dé periode van het jaar dat tuinmeubelen zijn afgeprijsd. 
  • Overweeg materialen die minder duur maar toch duurzaam zijn, zoals aluminium. Of zoek naar goedkopere houtsoorten.
  • Breng een bezoekje aan tweedehandswinkels. Misschien vind je er wel een prachtige ronde tuinset wicker voor een fijne prijs. Je kunt gebruikte meubels altijd opnieuw schilderen of opknappen, en je kunt ze ook gemakkelijk aankleden met nieuwe kussens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook