Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trend: een zwevende keuken

Zwevende keukens zijn een opkomende trend. We zien ze steeds vaker verschijnen in magazines en op Pinterest, maar ook voor in huis wordt er steeds vaker voor een zwevende keuken gekozen. Doordat het een nieuw fenomeen is, zal je het concept zwevende keuken misschien nog niet kennen. In deze blog vertellen we je daarom alles over zwevende keukens. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Wat is een zwevende keuken

Een ‘normale’ keuken wordt door middel van pootjes op de grond gezet. Deze pootjes worden vaak met een plint afgedekt, zodat je deze niet ziet. Een zwevende keuken heeft geen pootjes, maar wordt aan de muur bevestigd. De keuken staat dus niet op de grond, maar zweeft dus als het ware. Waarom is een zwevende keuken dan een opkomende trend? De keuken komt dus een stukje boven de grond te hangen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een stuk groter en ruimtelijker oogt. Zeker in een kleinere ruimte kan een zwevende keuken het verschil maken.

Verschillende opstellingen

Een zwevende keuken is bij meerdere keukenopstellingen toe te passen. Een rechte keukenopstelling is de meest voor de hand liggende opstelling. Maar ook bij hoekkeukens of U-vormige keukens is het mogelijk om voor een zwevende keuken te kiezen. Als je kiest voor een van deze opstellingen zullen de keukenblokken wel tegen de wand geplaatst moeten worden. Omdat de keuken aan een wand bevestigd moet worden is het helaas niet mogelijk om te kiezen voor een kookeiland of een ander soort vrijstaand keukenblok. Wil je graag advies over welke keukenopstelling bij jouw ruimte past? Kom dan eens naar een van onze Kitchen4All winkels, daar kunnen we je voorzien van advies.

Voordelen zwevende keuken

Een zwevende keuken kent meerdere voordelen. We benoemden al even dat het ervoor zorgt dat de ruimte groter oogt. Maar er is ook een belangrijk praktisch voordeel. Vaak ontstaat er achter de plint en dus onder de keuken veel stof, hier kom je dan lastig bij. Doordat de keuken geen pootjes heeft en open is, kan je veel gemakkelijker onder de keuken schoonmaken. Een zwevende keuken heeft ook invloed op de stijl van de keuken. Als je graag voor een moderne en strakke keuken wil gaan, dan is een zwevende keuken echt iets voor jou. 

De laatste keukentrends

Ben je op zoek naar een zwevende keuken en twijfel je over welke opstelling bij je past? Misschien is een hoekkeuken van Kitchen4All dan wel iets voor jou. Maak een afspraak bij een van onze winkels en kom langs. Daar kun je in alle rust onze keukenopstellingen bekijken. We bieden bij Kitchen4All de laatste trends en in alle stijlen. Ook onze keukenopstellingen variëren in stijl, uitstraling en budget. Er is daardoor altijd wel een zwevende keuken die bij je past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken