Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips voor het inrichten van jouw nieuwe woonkamer

Een woonkamer inrichten is iets wat we niet jaarlijks doen. Het kost tijd, moeite en geld en daarnaast is het natuurlijk onnodig om bijvoorbeeld elk jaar je bank en salontafel te vervangen. Als de tijd rijp is om je woonkamer opnieuw in te richten, doe het dan goed. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel helpen we jou op weg.

Bepaal jouw smaak

Als het gaat om interieurs, dan hebben we vaak een globaal beeld van wat we mooi vinden. We bladeren door een woonblad of kijken naar een woonprogramma en we zien veel mooie woonkamers. Toch registreren we niet tot in detail wat we mooi vinden. Verdiep je daarom in diverse interieurstijlen en kies de stijl die jij de mooiste vindt. Weet je niet waar je moet beginnen? Voorbeelden van interieurstijlen zijn: industrieel, landelijk, modern, romantisch en Scandinavisch. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er is gegarandeerd een interieurstijl die bij jou past.

Doe inspiratie op

Voor inspiratie hoef je je overigens niet te beperken tot woonbladen en woonprogramma’s op tv. Google is uitermate behulpzaam en kijk ook eens met andere ogen naar series en films. De kans is groot dat jouw favoriete personage in een prachtig ingericht huis of appartement woont. Trouwens, een dag naar de woonboulevard om alleen maar te kijken en niets te kopen, kan best leuk en inspirerend zijn. En om dit alles een beetje te stroomlijnen, is het handig om een moodboard te maken. Hierin verzamel je alles wat je mooi vindt voor jouw nieuwe interieur. Dit kan een plakboek zijn, volgeplakt met knipsels, maar je kunt dit uiteraard ook digitaal doen op een laptop of tablet.

De basis

De basis van een woonkamer bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit de vloer, de ramen en de wanden. Door de talloze mogelijkheden zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Probeer daarom twee zaken in gedachten te houden. Houd ten eerste vast aan de gekozen woonstijl. Dit geeft structuur aan jouw zoektocht én dit sluit veel andere opties uit. Het tweede is dat je de vloer, de ramen en de wanden rustig houdt. Ga daarom niet voor felle kleuren en schreeuwerige ontwerpen. De kans is namelijk groot dat je dat over een half jaar niet meer zo geweldig vindt.

Het meubilair is het tweede deel van de basis. De woonkamer noemen we ook wel de zitkamer. Zitmeubilair mag daarom niet ontbreken. Kies de ideale bank en zoek er een passende salontafel bij. Bergruimte is ook belangrijk. Een mooie servieskast biedt uitkomst. Deze kun je in diverse afmetingen krijgen en dat binnen elke woonstijl. Een servieskast is erg praktisch, want je kunt er van alles in opbergen, dus niet alleen maar servies. Ook is zo’n kast een echte blikvanger in jouw woonkamer. In het juiste formaat en op de juiste plek zal hij gegarandeerd iets toevoegen aan jouw interieur.

De rest komt later

Probeer je in eerste instantie tot de basis te beperken. Als je de basis voor elkaar hebt, dan kun je onderuitgezakt op je nieuwe bank bepalen wat je nog meer nodig hebt. Natuurlijk heb je ook verlichting en woonaccessoires nodig, die bepalen immers grotendeels de sfeer, maar haal aanvankelijk niet te veel. Pas later kun je zien waar je een leeslamp nodig hebt en of die ene vaas wel past achter de glasdeur van jouw nieuwe servieskast. Een woonkamer volledig inrichten mag best even duren. Eigenlijk is hij nooit af, want er blijft altijd wel iets te wensen over en daar is niets mis mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken