Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gezond afvallen? 3 Tips om dit jaar tot een succes te maken!  

Gezond gaan eten en afvallen zijn vaak de eerste goede voornemens waar mensen aan moeten denken. Toch blijft het bij sommige mensen vaak bij een voornemen omdat zij toch bang zijn dat dit te moeilijk wordt of omdat zij het voor zichzelf te moeilijk maken. Dat terwijl afvallen helemaal niet zwaar en moeilijk hoeft te zijn. Het enige wat belangrijk is bij afvallen is dat dit op een gezonde manier gebeurt en op een manier die voor jou goed voelt. We gaan je daarom in deze tekst 3 tips geven om op een verantwoorde manier af te vallen en dit succesvol te doen.

1. Intermittent vasten

Een term die je wellicht steeds vaker voorbij ziet komen is intermittent vasten. Dat komt omdat deze verantwoorde manier van afvallen steeds populairder wordt en dat is niet zomaar. Bij intermittent fasting is het toegestaan om binnen een bepaalde tijd te eten. De rest van de dag kies je er dan ook voor om te vasten. Het voordeel van deze manier van afvallen is dat je in minder tijdsbestek eten eet. Hierdoor krijg je dus al direct minder calorieën binnen. Tevens is het zo dat je bewuster bent van wat je eet omdat je dit maar in een korte periode mag doen. Er zijn verschillende schema’s. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 8/16 waarin je dus 8 uur mag eten en 16 uur vast of je kiest er bijvoorbeeld voor om twee dagen in een week te vasten. Het is dus ook gemakkelijk aan te passen aan uw dagelijkse bezigheden.

2. Balans tussen inname en sport

Het is natuurlijk altijd goed om te sporten. Niet alleen voor het afvallen, maar ook voor het fitter worden van het lijf. Mensen die vaak aankomen hebben een disbalans tussen de hoeveelheid energie die zij tot zich nemen en de energie die zij verbranden. Er komen meer calorieën binnen dan dat deze er af gesport worden. Het is belangrijk om een goede balans te hebben tussen de inname en het sporten wat je doet. Wanneer iemand meer sport heeft deze persoon nou eenmaal meer energie nodig en is het dus ook belangrijk dat hij voldoende eet. Iemand die weinig tot niet sport heeft dus ook minder calorieën nodig. Het is dan dus belangrijk dat u nagaat hoeveel calorieën u gemiddeld binnen krijgt en handig om te weten hoeveel u er op een dag verbrandt.

3. Denk aan de algehele gezondheid

Een teveel aan calorieën kan bijdragen aan een ongezond gewicht, maar er is nog veel meer. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende te slapen wanneer u wilt afvallen. Ook stress is een factor die kan meewegen bij een ongezond gewicht. Je kunt dan uw best doen met een bepaald dieet of met een bepaalde methode om af te vallen, maar het is belangrijk dat eerst uw basis gezond is. Je kunt het beste eerst aan de slag gaan met de onderliggende problemen zodat je vervolgens gezond op gewicht kunt komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook