Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips voor een mooie groene tuin!  

Een groene tuin brengt veel plezier. Zo hoef je niet het park in te gaan om groen te zien, maar hoef je enkel je eigen achterdeur te openen. Het lijkt misschien een hele klus om je tuin om te toveren tot een groene oase maar dit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo kan je met een aantal leibomen in je tuin de tuin al een stuk groener maken. En heb je wel eens gedacht aan een sedumdak op je schuur? Wil jij je tuin graag groener maken? Lees dan verder over de tips voor een groenere tuin.

Leibomen plaatsen

Het plaatsen van leibomen is een eenvoudige manier om je tuin op te groenen. Je kan een mooie constructie van leibomen in elkaar zetten. Zo kan je bijvoorbeeld een schutting creëren van leibomen. De bomen nemen niet zo veel ruimte in in je tuin maar zorgen wel voor een mooie groene uitstraling. Je kan leibomen kant en klaar in de winkel kopen en dan zelf in je tuin planten.

Een sedumdak aanleggen

Voor een groener dak kan je een sedumdak op je schuur aanleggen. Zo ziet je tuin er ook van bovenaf groen uit. Een sedumdak bestaat uit vetplantjes en gaat twee keer langer mee dan een gewoon dak. Je kan het dak veelal gewoon bovenop je huidige dakconstructie plaatsen en zo is ook dit een eenvoudige manier om je tuin op te groenen. Als het een succes is kan je later ook besluiten je hele huisdak van sedum te maken. Een sedumdak kopen zorgt er dus voor dat er een echte toevoeging aan je tuin komt.

Start een moestuintje

Het is ook een leuk idee om een moestuintje te beginnen in je achtertuin. Dit maakt je tuin niet alleen groener, maar brengt je ook groente en fruit. Een moestuin aanleggen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo kan je een moestuin bak aanschaffen waarin je je groenten kan verbouwen. Zo kan je snel beginnen en voorkom je vervelende problemen die veelal voorkomen bij het beginnen van een moestuin.

Vervang tegels voor planten

Als je veel tegels in de tuin hebt liggen is het een leuk idee om de tegels te vervangen voor groen. Zo kan je allerlei planten en mooie bloemen planten en zo je tuin een heel stuk groener maken. Dit is ook een leuke manier om vogeltjes en andere dieren aan te trekken in je tuin en zo te zorgen voor een levendige tuin. Daarnaast zien planten en bloemen er natuurlijk mooi uit.

Verzorg je tuin goed

Voor een gezonde tuin is het verstandig bij de verzorging van je tuin enkel gebruik te maken van natuurlijke producten. Zo bloeit je tuin mooier en zorg je dat je tuin organisch kan groeien. Zorg ook dat de planten in je tuin voldoende water en zonlicht krijgen. Als je extra duurzaam je tuin wil verzorgen kan je ook een regenton in de tuin plaatsen om met dat water je planten te wateren. Kijk goed wat welke plant nodig heeft en zorg dat de planten dit krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook