Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips voor een gezellig sinterklaasfeest

Het is weer november en dat betekent dat de Goedheiligman weer in Nederland is. Je kinderen kunnen hun schoen weer zetten de komende weken met als klap op de vuurpijl: pakjesavond! Voor veel kinderen is dit misschien wel de leukste avond van het jaar. Ze krijgen dan volop cadeautjes van de sint als dank dat ze weer het hele jaar lief zijn geweest. Toch hoeft Sinterklaas niet alleen een kinderfeest te zijn. Volwassen onder elkaar vieren het feest ook. Hoe je Sinterklaas ook viert, met de volgende tips wordt het sowieso weer een leuke pakjesavond!

Zorg voor lekkere snacks

Sinterklaas is een gezellige aangelegenheid en bij gezelligheid hoort lekker eten! Ik hoef uiteraard niet meer te vertellen dat het leuk is om pepernoten en chocoladeletters op de tafel te zetten. Dat hoort er nou eenmaal bij. Wil je dit jaar toch liever iets anders? Denk dan eens aan foto gebakjes. Je kunt een leuke foto van sint en piet op een gebakje  laten drukken en voilà, je hebt een lekkere, maar unieke, Sinterklaas snack. 

Doe een spel

Veel mensen maken surprises met Sinterklaas. Een superleuke traditie natuurlijk, maar wel een die veel tijd kost. Daarnaast kan het voorkomen dat je meerdere surprises moet maken voor meerdere mensen en dat kan maken dat de lol er toch wel af is. In dat geval kun je misschien beter afspreken dat jullie dit jaar een spel doen. Er zijn enorm veel spellen die jullie kunnen spelen met Sinterklaas, maar het leukste is natuurlijk het beroemde cadeauspel. Zorg ervoor dat iedereen voor een bepaald budget een aantal cadeautjes koopt. Vervolgens heb je eigenlijk alleen een dobbelsteen en een paar regels nodig. Deze regels kunnen jullie helemaal zelf verzinnen. Erg simpel, maar zeker een garantie voor een leuke avond met z’n allen! 

Laat Sinterklaas of piet langskomen

Wil je het sinterklaasfeest extra speciaal maken dit jaar voor je kinderen? Overweeg dan eens om piet of sint langs te laten komen bij jullie thuis. Je kunt hiervoor de buurman vragen of hij zich even in een pak wil hijsen, maar er zijn ook genoeg mensen online te vinden die graag hulppiet willen zijn dit jaar. Voor een klein bedrag kun je je kinderen dan al een speciale ervaring geven. Zo maak je het feest dit jaar extra leuk en spannend! Wedden dat ze het hier nog jaren over hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook