Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips voor een avontuur in het buitenland

Ben jij van plan een aantal maanden overseas te gaan werken of zie je jezelf al een aantal weken aan het strand liggen terwijl je de ene cocktail na de ander naar binnen nipt? Voor welk buitenlands avontuur dan ook, een jaar studeren tot aan drie dagen ardennen, elke trip brengt verschillende mogelijkheden en vooral aandachtspunten met zich mee! Bekijk snel onze belangrijkste tips and tricks voor wanneer jij de Nederlandse grens overgaat! 

Inpakken maar! 

Of je nou met een nachttrein richting Oostenrijk gaat, of toch naar Mediterraan Spanje vliegt, het is natuurlijk altijd van belang om een goede rugzak of koffer bij je te hebben. Maar hoe weet je nou welke van de twee je mee moet nemen? Ons advies: ga je veel reizen en verschillende dorpen of steden bezoeken? Neem dan een rugzak mee! Maar wanneer je een langere tijd op één plek blijft kan je ook prima voor een koffer kiezen; je pakt deze dan netjes uit en legt alles in jouw (tijdelijke) kledingkast. Bij beide opties is het trouwens van belang om een heuptasje mee te nemen, zodat je jouw geld en andere belangrijke spullen (zoals je creditcard of paspoort) altijd op jouw lichaam draagt en de kans dat je deze kwijtraakt kleiner is! 

(Niet) met de Euro betalen?

Ga jij niet naar een land waar met de euro betaald wordt, maar zoek je de grens een eindje verderop op? Of heb je een Europees land uitgekozen waar nou net niet met de euro betaald wordt? Bedenk dat ten alle tijden dat je het best geld uit de pinautomaat kan pinnen wanneer je geld nodig hebt en niet bij een geldwisselkantoor! Geldwisselkantoren vragen vrijwel altijd een extra fee, waardoor jij uiteindelijk wel geld krijgt, maar minder dan dat jouw euro’s eigenlijk waard waren! Daarnaast is het goed om van tevoren uit te zoeken of je bijvoorbeeld een creditcard nodig hebt voor het land waar je heen zal gaan; op verschillende websites kan je bijvoorbeeld goed creditcards vergelijken.

Reizen door het land van bestemming

Als jij een echte avonturier bent en van plan zoveel mogelijk dorpjes en steden van jouw bucketlist af te vinken, is het goed voor te stellen dat je waarschijnlijk een hoop zal gaan reizen in het land van bestemming. Vaak gaat het reizen en bezoeken van verschillende steden samen met de kosten daarvan; bekijk van tevoren dus goed wat de goedkoopste manier van reizen is. In Azië kan het bijvoorbeeld best zijn dat je meer betaald voor een nachttrein dan voor een vlucht, of juist andersom; dit kan erg verschillen!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook