Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies je een goed matras uit? 4 Tips bij het kopen van een matras!

Het veranderen van matras kan voor sommige mensen een echte uitdaging zijn, er zijn veel opties, kenmerken, modellen en accessoires die vergeleken en in overweging genomen moeten worden bij het kiezen van het eindproduct.

Tijdens de slaap worden onze energieën vernieuwd en vinden verschillende stofwisselingsprocessen plaats die essentieel zijn voor ons welzijn. In die zin is weten hoe de ideale matras te kiezen uiterst belangrijk. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om je te helpen jouw ideale matras te kopen. Door de beste matras voor jouw behoeften te kiezen, voelt je zich elke dag verkwikt en geniet je van een betere levenskwaliteit. Kijk maar!

kies de juiste maat

Matrassen zijn er in verschillende maten en hoogtes. Daarom moet je jouw behoeften analyseren en vooral de afmetingen van de kamer kennen. Het is noodzakelijk een ruimte te reserveren aan de zijkanten van het bed om de beweging in de kamer niet te hinderen.


Bovendien moet je rekening houden met de accessoires die nodig zullen zijn, zoals lakens, kussens en dekbedden. Een van de meest voorkomende opties is de matras 140×200. Dit formaat is geschikt voor zowel koppels als singles die willen genieten van een ruimer slaapgedeelte. Het is de moeite waard te bedenken dat er verschillende maten zijn, je zult zeker de maat vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Beoordeel de hardheid van de matras

Te harde matrassen die zich niet aan de rondingen van het lichaam aanpassen, moeten worden vermeden omdat ze drukpunten in de heupen en schouders creëren, wat tot lichaamspijn kan leiden. Wanneer de botten druk uitoefenen op de organen, kunnen deze bovendien slecht gaan functioneren.


Aan de andere kant kunnen te zachte matrassen een verkeerde uitlijning van de wervelkolom en spanning in de lendenen veroorzaken en houdingsproblemen systematisch verergeren.

Kies daarom bij de aanschaf van jouw matras voor een gemiddelde hardheid, zodat het lichaam zich kan ontspannen en rustig kan slapen. Alle rondingen van het lichaam moeten worden ondersteund en de wervelkolom moet recht zijn, zonder drukpunten.

Denk aan comfort

Er zijn schuimmatrassen, latex, visco-elastisch, veren, naast diverse andere materialen die de kwaliteit van de slaap direct beïnvloeden.

In feite zijn de opties op de markt talrijk, maar het is noodzakelijk om prioriteit te geven aan jouw comfort. Daarom is het noodzakelijk om de test te doen. Ga in de winkel op de matras liggen in alle posities waarin je gewoonlijk slaapt en blijf daar ongeveer 10 minuten liggen.

De vaststelling van de matrasdichtheid moet worden afgestemd op het gewicht en de lengte van de gebruiker. Als de matras voor een stel is, is het raadzaam rekening te houden met het grotere gewicht.

Thermisch comfort

Als je in zeer warme streken woont of last hebt van nachtelijk zweten, moet je letten op het materiaal van de matras. Over het algemeen bieden latexmodellen meer comfort, dankzij hun geperforeerde structuur en thermoregulerende eigenschappen. Zo kunnen ze zowel in warme als in koude gebieden worden gebruikt.

Ook de matrasstof is van invloed op het warmtegevoel. Investeer daarom zo mogelijk in modellen met natuurlijke stof, want die bieden niet alleen meer thermisch comfort, maar hebben ook antibacteriële eigenschappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken