Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw huisdier gezond blijft? 3 Tips!

Huisdieren. Ze zijn heerlijk om mee te knuffelen als het vrouwtje er even niet is om te knuffelen. Ze kunnen voor gezelschap zorgen als je single bent maar het kan ook gewoon gezellig zijn om erbij te hebben in huis. Maar soms kan het best lastig zijn om huisdieren te verzorgen. Ze kunnen ziek worden doordat ze zich niet fijn voelen of omdat ze niet goed worden verzorgd. Om dat te voorkomen hebben wij in dit artikel 3 tips om je huisdier gezond te houden!

Het belang van je huisdieren fit houden

Als mensen huisdieren nemen denken sommige dat dat erg makkelijk gedaan is. Een beetje uitlaten of het hok verschonen. That’s it. Toch? Nou, niet dus. Zeker bij het nemen van katten en honden is het belangrijk om op veel meer dingen te letten dan alleen het uitlaten en het verschonen van de kattenbak.

Wat doe je bijvoorbeeld bij een Blaasontsteking kat? Of als een hond allerlei vlooien blijkt te hebben gekregen. Misschien heeft je cavia wel last gekregen van blaasdrab? Of de tanden van je konijn vallen er ineens uit? Oke, dat laatste is iets wat niet zo snel zal gebeuren maar die andere voorbeelden komen regelmatig voor. En het kan dan best zonde zijn om gelijk 70 euro te betalen voor de dierenarts als het een probleem is wat ook gewoon kan worden opgelost met een zalfje. Lees daarom snel deze drie tips zodat je weet wat je in zo’n geval moet doen!

Onze 3 tips:

Schoonmaken op zijn tijd

Zoals wij hierboven al zeiden is het schoonmaken van het hok of het schoonhouden van je huisdieren een van de basisdingen. Het moet nou eenmaal gebeuren ook al is het niet de meest mooie klus die een man kan doen. Het hok schoonhouden van je dier is belangrijk voor de hygiëne van het dier. Anders kan het dier ziektes krijgen. Ook is het natuurlijk gewoon prettig als het niet teveel gaat stinken in je huis.

Heb je nou een hond en denk je: “Dit bovenste geldt vast niet voor mij, want mijn hond slaapt gewoon in zijn mand”, dan moeten wij je helaas teleurstellen. Ook de mand moet namelijk goed schoon blijven. Zorg dat je hem 1 keer in de week of 2 weken goed uitklopt en wast met een sopje en daarna laat drogen.

Op de hygiëne van het dier letten

Niet alleen schoonmaken van de verblijfplek van het dier is belangrijk, ook het schoonhouden van het dier zelf is belangrijk. Zorg dat je het dier minimaal 1 keer per 2 weken wast en het liefst zelfs 1 keer per week. Let er wel op dat je een knaagdier op een andere manier moet wassen dan een hond of een kat. Een knaagdier kan namelijk makkelijker verdrinken dan een hond of kat, dus bij het wassen moet je voorzichtiger zijn.

Maar niet alleen wassen is belangrijk bij het letten op de hygiëne van je huisdier. Ook moet er regelmatig worden gecontroleerd op parasieten of vlooien. Dit kan je makkelijk zelf doen. Als het dier nou vlooien blijkt te hebben zijn hier genoeg zalfjes en andere middeltjes tegen. Bij knaagdieren is het ook belangrijk om te letten op het knippen van de nagels van de dieren. Dit kan best een lastige klus zijn en kan ook makkelijker zijn met zijn tweeën`.

Letten op de gezondheid

Wanneer je merkt dat de dieren last hebben van iets of zich niet goed voelen is het belangrijk om actie te ondernemen. Als ze zichzelf veel aan het krabben zijn is er sowieso al iets mis. Dingen als schurft of vlooien komen redelijk veel voor bij huisdieren, zeker als deze dieren ook buiten komen. Voor deze 2 voorbeelden zijn allerlei ontsmettingsmiddelen te vinden in de dierenwinkel of online te bestellen.

Ook kun je zelf dingen doen aan de gezondheid van je huisdier. Bijvoorbeeld letten op het dieet van het dier. Maar het is ook belangrijk om te letten op te tanden van de dieren. Zeker bij honden en katten. Anders kunnen de dieren namelijk last krijgen van gebitsproblemen. Bij de dierenwinkel of online zijn verschillende soorten tandpasta’s te vinden voor bijvoorbeeld honden. Maar ook Dentastix zijn goed voor de tanden van honden.

Kortom, het gezond houden van je huisdier is helemaal niet zo moeilijk als je bovenstaande tips een beetje in de gaten houdt. Ben je nu op zoek naar goede gezondheidsproducten van je dier? Kies dan eens op https://www.organimal.nl Dit is een van onze favoriete websites voor het kopen van natuurlijke supplementen voor je huisdier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken