Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips en tricks om een make-over te geven aan jouw hal

De hal is het visitekaartje van jouw huis en de eerste indruk die gasten krijgen. Toch wordt deze ruimte vaak vergeten bij het inrichten van het huis. Een make-over geven aan jouw hal kan dus zeker geen kwaad. Je kan je hal op een goedkope manier al leuk aankleden en stijlen. In dit blog geven we enkele tips en tricks om jouw hal een stijlvolle en gastvrije uitstraling te geven.

Opruimen en organiseren

Voordat je begint met decoreren en inrichten, is het belangrijk om de hal op te ruimen en te organiseren. Verwijder overbodige items en maak ruimte voor nieuwe decoratieve elementen. Het is ook handig om een plek te creƫren voor jassen, schoenen en andere items die je bij binnenkomst nodig hebt. Een bakje voor sleutels kan ook geen kwaad. Zorg dat deze niet te dicht bij de deur wordt geplaatst. Je kan deze beter uit het zicht van anderen plaatsen.

Deurmat 

Een deurmat is niet alleen functioneel, maar kan ook een leuk decoratief element zijn in de hal. Kies voor een deurmat met tekst of een leuk patroon dat past bij de stijl van jouw huis. Een deurmat zorgt er ook voor dat vuil en modder buiten de deur blijven en beschermt jouw vloer tegen beschadigingen. Extra handig dus. Je kan ook een deurmat op maat laten maken om zo net wat extra bescherming te geven. Zo kan iedereen zijn of haar schoenen op de mat zetten voordat ze het huis betreden.

Verlichting 

Goede verlichting is belangrijk in de hal. Het is het eerste wat mensen zien wanneer ze binnenkomen, dus je wilt dat het er goed uitziet. Overweeg een mooie hanglamp of wandlamp om de ruimte te verlichten en de sfeer te bepalen. Wanneer je kiest voor een lamp met dimbaarheid kan je de felheid aanpassen aan het moment zelf. Het is begrijpelijk dat je in de avond niet een fel, wit licht aan wil zetten maar liever kiest voor een gedimd geel licht. 

Spiegels 

Spiegels zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook een interessant decoratief element zijn in de hal. Een grote spiegel aan de wand kan de ruimte groter laten lijken en licht reflecteren. Overweeg ook om een kleinere spiegel op te hangen bij de kapstok, zodat je nog even snel jezelf kunt checken voordat je de deur uitgaat. 

Kunst en decoratie 

Een hal kan soms wat kaal aanvoelen, dus voeg wat kunst en decoratie toe om het wat meer sfeer te geven. Hang bijvoorbeeld een schilderij of foto aan de muur, of kies voor een decoratief object op een tafeltje of plank. Let er wel op dat het niet te druk wordt, je wilt immers nog wel de ruimte hebben om te bewegen. Speel met diverse kleuren en patronen. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurde muur of een behang met een leuk patroon. 

Schoenenkast

Om overzicht en rust binnen je hal te bewaren is het verstandig om een schoenenkast aan te schaffen. Zo is er altijd plek om je schoenen netjes op te ruimen en struikelt niemand anders over jouw schoenen. Zo voorkom je een verzameling aan schoenen in de hal van jou en je hele familie. Met deze tips kun je jouw hal omtoveren tot een sfeervolle plek! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken