Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • TikTok growth guide: 5 tips om explosief te groeien op TikTok

Met meer dan een miljard actieve gebruikers op maandelijkse basis, is TikTok één van de grootste social media platformen ter wereld. Dat betekent ook dat er dagelijks miljoenen video’s worden geüpload, wat het lastig maakt om je eigen TikTok account te laten groeien. 

Groeien op TikTok heeft alles te maken met de kwaliteit en views van je video’s. Hoeveel views video’s krijgen, heeft vooral te maken met TikTok’s algoritme. Maar hoe werkt deze precies? Er zijn talloze manieren om het algoritme te beïnvloeden en jezelf een goede kans op het platform te geven.

Tip 1 – TikTok trends

Er zijn altijd trends gaande op TikTok. Deze simpelweg overnemen heeft vaak niet veel nut, maar als je hier je eigen unieke draai aan weet te geven, kan het maar zo zijn dat jouw video wordt opgepakt door het algoritme.

Hierbij is het van belang om het juiste muziekje (die bij de trend hoort) te gebruiken en ook om de hashtags goed in te stellen. Zo kun je meeliften op het succes van trends en je TikTok account vergroten.

Tip 2 – TikTok likes kopen

Likes zijn immens belangrijk op TikTok voor het algoritme. Video’s die een lage engagement rate (likes, shares, etc) hebben, komen niet snel bij mensen op hun For You Page. TikTok likes kopen is een van de beste manieren om je content en account een boost te geven. 

Het concept is zeer simpel – er zijn sites die TikTok likes verkopen tegen een prijs. Bestel de hoeveelheid likes die je wil en voilà, je hebt binnen de kortste keren een zeer hoge engagement rate op je video. De perfecte manier om je TikTok account binnen de kortste keren te laten groeien. 

Tip 3 – Consistent blijven uploaden

Net zoals op andere social media platformen is het van belang dat je er voldoende aandacht aan schenkt. Dat betekent niet dat je dagelijks 10 video’s moet uploaden, maar dat er wel een soort consistentie inzit. 

Dus, probeer minimaal één video eens in de paar dagen te uploaden, zodat TikTok kan zien dat je actief bezig bent op hun platform. Het algoritme zal deze activiteit oppakken en als positief ervaren.

Tip 4 – Kies een niche

TikTok lijkt een platform waarop je van alles en nog wat kunt posten, maar als jouw video’s bijvoorbeeld alleen maar draaien om zang, zou het algoritme het minder kunnen waarderen als je ineens iets over een videogame upload. Het is dan ook belangrijk om te blijven bij datgene waar jouw TikTok kanaal om draait.

Tip 5 – Gebruik andere social media

Mocht je op andere social media platformen al een aantal volgers hebben, dan is het het altijd waard om te linken naar je TikTok account en de video’s te delen op deze platformen. Zo kun je op Twitter met de juiste hashtags al een heel eind komen.

Er zijn nog talloze andere tips, maar dit zijn de meest belangrijke. Veel succes met het groeien van je TikTok kanaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook