Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Haal je theorie examen met deze 4 tips!

Het vergt heel wat energie om je rijbewijs te halen. Naast overdreven in de spiegels kijken en de koppeling onder de knie krijgen, moet je ook nog de boeken in! Iedereen die zijn rijbewijs heeft gehaald kent deze horde. Het theorie examen voor je rijbewijs. De leerstof hiervoor is behoorlijk veel, zeker naast je werk of studie. Daarom vier tips voor het theorie examen, zodat je goed voorbereid aan de slag kan!

Gebruik ezelsbruggetjes

Om de theorie te begrijpen kun je ezelsbruggetjes gebruiken. Door dit hulpmiddel zal je snel en makkelijk de theorie kunnen onthouden. Er zijn enorm veel soorten verkeersborden, vele borden lijken ook nog eens op elkaar. Het bord voor ‘verboden te parkeren’ lijkt enorm op het bord van ‘verboden stil te staan’. Deze twee kan je uit elkaar houden door te kijken naar het kruis op het bord. Een kruis betekent verboden stil te staan.

Een ander voorbeeld van een ezelsbruggetje is een zeer bekende. Bij een kruispunt waar geen verkeerslichten zijn, heeft rechtdoor altijd voorrang. Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor. Zo zijn er nog vele ezelsbruggetjes te bedenken! Wees creatief maar zorg dat ze duidelijk voor je zijn.

Oefenen het in het verkeer

Om de theorie te oefenen kun je natuurlijk samenvattingen maken en flink in de boeken duiken. Echter is het stukken leuker om na de leerstof goed doorgenomen te hebben, de weg op te gaan. Buiten kan je voortdurend oefenen voor je theorie examen. Je kan bijvoorbeeld kijken wie er wanneer voorrang heeft en alle verkeersborden in de gaten houden. Op deze manier blijft de theorie beter hangen en heb je een leukere manier om de leerstof te leren!

Naast oefenen ook oefenexamens

Het leren van alle stof geeft je nog weinig zekerheid over het examen. Daarom is het raadzaam om je kennis te testen en op verschillende manieren de autotheorie te leren. In vele leerboeken en op het internet zijn een hoop oefententamens die jou laten zien waar je staat qua kennis. Het is verstandig om een hoop oefenexamens te maken, zodat je een goed beeld krijgt over welke kennis je goed beheerst. Daarnaast geeft het ook duidelijkheid over de stof die je nog niet beheerst. Hierdoor weet je waar je meer op moet oefenen. Bijkomend voordeel hiervan is dat je automatisch leerstof gaat herhalen!

Begin op tijd met studeren

Vanaf de middelbare school wordt het al door de leraren gezegd, begin op tijd met leren! Zeer cliché maar daarom niet minder waar. Indien je op tijd begint met het doornemen van de leerstof, zal je daar op termijn profijt van hebben. Door de kracht van herhaling blijft er meer hangen dan je denkt. Zelfs als je dit niet wekenlang kunt volhouden, zal je de week voor je theorie examen nog profijt hebben van je voorbereiding! Mocht je moeit hebben met tijd vrij maken om te studeren, dan kan je de leerstof opnemen. Door alle belangrijke punten zelf in te spreken, kun je als je op de fiets onderweg bent luisteren naar de leerstof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook