Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Spiegels in huis schoonmaken: zo doe je dat!

Spiegels zijn onmisbaar in huis. Even een laatste outfit- en haarcheck voordat je het huis verlaat, make-uppen of gewoon een wat ruimtelijker gevoel creëren in een kleine ruimte. Spiegels zijn multifunctioneel. Ze trekken echter ook heel veel vuil en stof aan. Regelmatig reinigen is dan ook geen overbodige luxe. Toch gaat dit vaak mis. Er ontstaan strepen, je ziet wazig en je hebt geen idee hoe je dit op moet lossen. Zonde van jouw mooie spiegel als je hier na enkele keren schoonmaken al geen goed gebruik meer van kunt maken. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen.

Een spiegel schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Met de volgende tips, trucs & adviezen zijn ze voortaan bij jou thuis ook altijd brandschoon.

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

De grootste fout die je kunt maken is de spiegel net zo schoonmaken als de rest van de woning. Even snel met een doekje met allesreiniger over het glas en weer verder. Zo krijg je gegarandeerd strepen. De spiegel heeft echt wat meer aandacht nodig dan dat. Begin met het gebruiken van het juiste schoonmaakmiddel. Kies bij voorkeur voor een speciale glasreiniger. Zo weet je zeker dat de spiegel niet dof of vet zal worden. Gebruik tevens goed heet water en altijd een nieuw doekje.

Microvezeldoekjes

Een simpel vaatdoekje doet meestal de truc niet. Als het om spiegels gaat kan je veel beter een zogenaamd microvezeldoekje gebruiken. Deze doekjes zijn sowieso een ware must in het huishouden. Ze zijn zacht, nemen veel vocht op, maken geen krassen en worden ook wel eens als ‘wonderdoekjes’ beschouwd door hun waardevolle kwaliteiten. De meesten zijn al helemaal om en hebben microvezeldoekjes standaard liggen voor in elk geval het reinigen van de spiegels. Daar is dit doekje namelijk bewezen succesvol in. Even sprayen met glasreiniger, het microvezeldoekje gebruiken en de spiegel is al zo goed als schoon.

Lichte strepen verwijderen

Heb je je spiegel nu al meerdere keren onder handen genomen en blijf je tot je frustratie nog altijd strepen zien? Geen paniek! De meeste strepen zijn ook na het schoonmaken nog eenvoudig te verwijderen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een papieren tijdschrift, krant of folder. Dik papier waarmee je de spiegel kunt drogen en nog even voor de laatste keer kunt oppoetsen. Dit is enorm effectief om hardnekkige strepen snel te verwijderen.

Badkamerspiegel tips

De badkamerspiegel is weer een vak apart in de wereld van spiegels. Deze heeft het veel zwaarder te verduren dan andere spiegels in de woning. Hier ontstaat ook de meeste aanslag op. Bijvoorbeeld door zeepresten, tandpasta, enzovoorts. Ook zal je niet de eerste zijn die bij het beslaan van de spiegel even snel haar hand over de spiegel haalt en vervolgens met dikke strepen en een vervelende waas zit. Reinig de spiegel regelmatig om deze schoon te houden en denk er eventueel over na om een verwarmde badkamerspiegel aan te schaffen. Deze voorkomt die vervelende waas als je gaat douchen of badderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken