Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Soorten vloeren voor in je huis

Zoek je een stijlvolle en betrouwbare nieuwe vloer voor in je huis? Dan heb je geluk, want tegenwoordig valt er veel meer te kiezen dan, pak hem beet, zo’n 25 jaar geleden. Maar welke stijlen en soorten vloeren zijn er zoal, waar je uit kunt kiezen? Dit blog biedt een overzicht van de meest populaire vloerstijlen en vloersoorten van nu.

Een mooie visgraat vloer: een tijdloze en charmante vloer

In deze tijd is een mooie visgraat vloer weer helemaal ‘in’ aan het raken. Dat is niet zo vreemd, want visgraatvloeren zijn door hun bijzondere motief erg stijlvol om te zien. Ze hebben een tijdloos karakter en passen daardoor in elk interieur, of die nu modern of traditioneel van stijl is. Verder kun je dit type vloeren gemakkelijk schoonmaken en hebben ze weinig onderhoud nodig. Ook is er een ruime keuze aan kleuren en specifieke patronen beschikbaar.

Tapijt als vloerbedekking: comfortabel en warm 

In deze tijd van hoge energiekosten heeft ook de tapijtvloer een comeback gemaakt. Tapijt is vooral geliefd omdat deze vloeren lekker warm en comfortabel aanvoelen. Met name in het najaar en de winterperiode houd je je voeten beter warm als je een tapijtvloer in huis hebt liggen. Prettig is verder ook dat tapijt relatief goed betaalbaar is in vergelijking met andere vloersoorten. 

Een pvc vloer: eenvoudig in het onderhoud 

In de derde plaats kun je een pvc vloer overwegen. Deze vloeren zijn in trek omdat ze gemakkelijk te leggen zijn en lekker glad en strak zijn qua oppervlakte. Pvc vloeren zijn gemakkelijk te reinigen met een stofzuiger of met een dweil. Ze nemen geen vocht en viezigheid op en zijn daarom bovengemiddeld hygiënisch in het gebruik. Fijn is ten slotte de enorm grote kleurencombinatie die beschikbaar is. Een vloer naar je hart dus!

Een tegelvloer: sterk en duurzaam 

Nog steeds geliefd zijn ten vierde de tegelvloeren. Prettig is vooral dat ze in de zomer lekker koel zijn. Ook hebben tegelvloeren een sterke en robuuste vormgeving. Ze kunnen tegen een stootje en gaan lekker lang mee. En wil je een speels of strak patroon in je vloer? Dat is met tegels een fluitje van een cent! Jij bepaalt het patroon, zo simpel is het.

Een gietvloer over een bestaande vloer

Last but not least mag de gietvloer in dit overzicht niet ontbreken. Wie kiest voor een gietvloer, gaat voor het opperste gemak. Gietvloeren zijn gemaakt van hard hars, dat over een bestaande vloer heen gegoten kan worden. Ze zijn dus eenvoudig en snel aan te brengen. Verder zijn deze vloeren erg sterk. Ze zijn niet vatbaar voor vocht en vuil. Door het gladde oppervlakte kun je met een goede stofzuiger of een droge doek de vloer snel reinigen. Een prettige eigenschap van een gietvloer is dat een combinatie met vloerverwarming geen enkel probleem is. Comfort staat dus hoog in het vaandel. In de laatste plaats is het mogelijk om zelf een mooie kleur of een vloerpatroon te kiezen. Jij als klant bent dus koning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook