Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Snel last van je ogen door je scherm? Dit is de oplossing

Tegenwoordig kijken mensen heel veel op een scherm, of het nou een beeldscherm op werk is of een telefoon in de vrije tijd. Een scherm kan er in ieder geval voor zorgen dat je last krijgt van jouw ogen. Een manier om dit voorkomen, is door een blauw licht filter bril te gebruiken. Ben jij hier wel benieuwd naar? Lees dan verder voor meer informatie. 

Meer over blauw licht 

Om een blauw licht filter bril te gebruiken, is het misschien handig om meer informatie te hebben over blauw licht. Er zit namelijk verschil tussen natuurlijk en kunstmatig blauw licht. Het natuurlijke blauwe licht wordt geproduceerd door de zon. Die soort is niet zo schadelijk voor jouw eigen ogen, maar bij kunstmatig blauw licht zit het een beetje anders in elkaar. 

Kunstmatig blauw licht wordt geproduceerd door schermen van een laptop of een telefoon. Doordat je lang naar een scherm kijkt, krijg je heel veel blauw licht en dat kan vervelend zijn voor de ogen. Een blauw licht filter bril kan de pijn een stuk verminderen, maar goedkope zonnebrillen kunnen dat niet. 

Effecten van blauw licht

Maar wat zijn dat precies de effecten van te veel kunstmatig blauw licht? Eén van de effecten is dat je niet kan genieten van een goede nachtrust. Blauw licht verstoort de aanmaak van melatonine. Dat is de belangrijkste stof om slaperig te worden. Als je dus veel op jouw telefoon kijkt voordat je gaat slapen, zal je minder snel slaperig worden en wellicht dus moeilijk in slaap komen. 

Een ander effect van blauw licht is dat je fysieke klachten kan krijgen. Als je de hele dag op werk achter de computer zit, kan je last krijgen van jouw ogen. Dit betekent dat de ogen droog kunnen worden of kunnen gaan jeuken. Daarnaast kan jouw nek ook pijn gaan doen. Het is dus belangrijk dat je niet al te veel blauw licht ziet op een dag. 

Blauw licht filter bril

Nu de negatieve effecten van blauw licht duidelijk zijn geworden, is het goed om stil te staan bij de positieve effecten van een blauw licht filter bril. Het is een bril die ervoor zorgt dat blauw licht wordt gefilterd en dat je dus niet de hele dag te veel blauw licht binnenkrijgt. 

Een positief effect van een blauw licht filter bril is dat jouw ogen veel rust krijgen. Je zal dus niet snel last krijgen van jeukende of droge ogen. Hierdoor krijg je dus minder fysieke klachten. Als jij dus veel klachten hebt door schermen, probeer dan eens een blauw licht filter bril. Je zal vast en zeker heel snel een groot verschil merken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook