Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Slimme oplossingen voor het indelen van je kledingkast 

Heb je ook regelmatig last van een rondslingerende bh, of bijvoorbeeld een shirt dat je maar niet kunt vinden in de kledingkast? Het op logische en efficiënte wijze indelen van de kledingkast is vaak een behoorlijke uitdaging. Daarbij komt het regelmatig voor dat de ene stapel broeken of shirts over de andere valt, wanneer je een broek te snel en daarmee slordig opvouwt en teruglegt in de kast. Het maakt de kledingkast bij veel vrouwen tot een rommeltje! Er zijn gelukkig verschillende slimme oplossingen, waarmee jij de kledingkast netjes kunt houden. In dit artikel lees je er meer over. 

Maak gebruik van kleine doosjes in de kast 

Voorkom dat je bh’s, sokken en lingerie zich al snel door de lades van je kledingkast verspreiden. Maak gebruik van een kleine opbergdoos, welke je in een lade of op een plank van de kledingkast plaatst. Zo houd je de kast overzichtelijk! Door de opbergdoos van een deksel te voorzien, maakt het niet uit wanneer je hier de sokken ongesorteerd of je onderbroeken zonder ze op te vouwen in bewaart. Niemand ziet ze wanneer je de kledingkast opentrekt. 

Kies voor een winter- en zomercollectie 

Een andere manier om de kledingkast overzichtelijk te houden is het gebruik van een losse zomer- en wintercollectie. Leg de zomercollectie op zolder, wanneer het buiten koud en guur is. Andersom houd je de wintercollectie buiten de kledingkast als het warmer begint te worden. Er zijn handige kledingzakken te koop, welke je vacuüm kunt zuigen. Het vacuüm zuigen van zo’n zak doe je met een stofzuiger. Zo neemt je kleding maar weinig ruimte in op zolder of achter een knieschot. 

Zoek je kleding regelmatig uit 

Het moment waarop je de ene collectie vervangt voor de andere is tevens het ideale moment om je kleding uit te zoeken. Veel vrouwen vinden het ontzettend leuk om eens in de zoveel tijd nieuwe kleren te kopen om hun garderobe van een nieuwe impuls te voorzien. Vergeet echter niet dat het minstens zo belangrijk is om af en toe ook wat kleding weg te doen. Denk aan de items die je al maanden niet meer gedragen hebt. 

Tip: bied deze kleding tweedehands aan op het internet. Zo verdien je alvast wat terug van de nieuwe kleding in je kast! Er zijn verschillende apps die het aanbieden van je tweedehands kleding heel eenvoudig maken. Het levert je niet alleen wat op, maar is ook een hele duurzame keuze. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken