Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Sieraden trends voor in de winter

Nu alle corona maatregelen langzaam af beginnen te nemen en de sociale afstand tot een zeer welkom einde komt, staan de sieraden-trends weer op een punt om te veranderen. Terwijl consumenten hun dagelijkse videobel-gesprekken opgeven en gretig terugkeren naar het normale dagelijkse leven, kunnen sieraden winkels een verschuiving in de vraag naar soorten sieraden verwachten.

Maar eerst, hoe zagen de trends van sieraden in het begin van 2021 eruit? Door de toename in videogesprekken werd de bovenkant van het lichaam aanzienlijk belangrijker. Consumenten begonnen hun nek, oren en armen vol te hangen met statement-sieraden. Dit kwam vooral omdat je op videobeeld de minimalistische sieraden niet goed kon zien (of ze vielen helemaal niet op). Hierdoor begonnen de statement-oorbellen en gelaagde kettingen op te komen. Zo zijn er dit jaar ook veel speelse ontwerpen met felgekleurde kralen-profielen met niet passende details.

Edelstenen in de belangstelling

Kleurrijke ontwerpen kwamen dan ook aan het einde van de lock-down, toen de wereld uit ging kijken naar een betere toekomst. Mensen kregen hierdoor nieuwe energie en deze creatieve energie kwam ook terug in hangers. Zo kwamen edelstenen in de belangstelling te staan. Een van de edelstenen die erg populair gevonden werd is malachiet. De eigenschappen van malachiet zijn vooral op het hart gericht. Het zou je hart openen voor onvoorwaardelijke liefde, dus het is misschien niet zo raar dat veel ontwerpers gecharmeerd raakten van deze edelsteen. Je vind deze groene steen in veel oorbellen, kettingen en ringen. Echter worden de edelstenen Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist ook bijzonder gevonden en daarbij ook veel gebruikt in sieraden.

Mensen worden dus meer positief en dit uit zich ook in positieve woorden in bijvoorbeeld armbanden. Leveranciers zien een stijging in de verkoop van elastieken armbanden met positieve woorden zoals ‘gezondheid’, ‘geluk’, en ‘liefde.’

Op zoek naar nieuwe trends

Ook zijn consumenten op zoek naar sieraden die lang mee gaan. Vooral vrouwen zullen steeds meer gaan investeren in klassieke basisstukken, maar de kleurrijke en opvallende stukken zullen zeker blijven. De trend in begin 2021 zal dan ook het voortouw nemen en mensen zullen statement stukken in vele lagen gaan stapelen. Zo hoor je ook steeds vaker de term “arm feestje”; hiermee wordt bedoelt dat er meerdere soorten armbanden over elkaar heen worden gedragen. En in dit armfeestje maakt het dan ook niet uit of je zilver met goud combineert of alles in 1 kleur behoudt.

Behalve de kleuren, patronen, teksten en materialen is ook de wijze waarop en waarmee de sieraden geproduceerd worden belangrijk. Zo worden gerecyclede materialen steeds meer gebruikt in de winkelstraten. Ethische en verantwoorde verkregen materialen worden dan ook steeds meer gewaardeerd door de consument, en hij/zij vindt het dan ook niet erg om hiervoor wat extra geld neer te leggen. Dit alles- of het nu gaat om milieuvriendelijke producten of kleurenpatronen- maakt eigenlijk niet uit want het gaat uiteindelijk natuurlijk om je eigen smaakt. Na anderhalf jaar in huis gezeten te hebben mag je best wat meer opvallen en genieten van je sieraden party.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook