Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Natural beauty met Shampoo bars

Misschien ken je het al, maar wij kwamen een ontzettend leuk product én initiatief tegen waarvan jij sowieso blij bent dat we dit met jou hebben gedeeld. Ben je opzoek naar de beste shampoo voor jou haar? Of wil je graag milieubewuster leven maar weet je toch niet waar je precies moet beginnen? Begin dan simpelweg bij je douchebeurt met een heerlijke shampoo bar!

Shampoo bar

Om een beeld te schetsen bij wat een shampoo bar is, is het eigenlijk heel eenvoudig in de vorm van een blokje zeep zoals je hem kent. In plaats van een vloeibare substantie zoals we gewend zijn met shampoo heeft deze shampoo dus een solide structuur. Uiteraard bevat het alle factoren waarvan je het liefst hebt dat een goede shampoo uit bestaat. Wanneer je met de zeep over je haar wrijft zorgt het voor genoeg schuim waarvan je haar volledig schoon wordt en de juiste volume en glans behaald. Een ander heel groot voordeel van is dat dit fijne blokje zeep van, oftewel de shampoo bar wel gemiddeld 80 wasbeurten mee gaat. De tijd van al die lege shampoo flessen is dus voorbij! Je vervangt namelijk 3 hele plastic flessen shampoo per shampoo bar.

Kiezen maar

Een belangrijk feit is dat veel shampoo bars vrij zijn van palmolie, wat bijdraagt aan een mindere ontbossing van de natuur. Ook is het product, anders dan andere shampo’s vrij van siliconen waardoor alle goede ingrediënten altijd het haar kunnen bereiken. De zeep bestaat grotendeels uit natuurlijke ingrediënten, en kunnen per shampoo verschillen.

Niet elk haartype is het zelfde dus zijn er uiteraard shampoo bars voor verschillende haartypes. Zo zijn er naast de reguliere bars ook shampoo bars voor bijvoorbeeld droog, normaal, en vet haar. Sta je vaker voor de spiegel met pluizig haar? Ga dan voor een shampoo tegen droog haar met honing munt of gember. Ook kan het voorkomen dat je last hebt van roos, daarom is er een hele fijne anti-roos shampoo in de geur van Jasmijn of Rozenblaadjes. Als je twijfelt welke jij het lekkerst vindt of graag veel verschillende wilt hebben kan je een proefpakketje aanschaffen met maar liefst 5 verschillende kleuren en geuren.

Laat maar liggen

Natuurlijk is een fles handig om neer te zetten en horen je we je al denken, waar moet ik de shampoo bar neerleggen? Ook daar is gelukkig aan gedacht. Zo zijn er bakjes en plankjes in de vorm van het zeepje en ook deze zijn van natuurlijk materiaal. De kleine hoeveel bamboe die hiervoor wordt gebruikt groeit buiten het bereik van Panda’s dus ook aan deze lieve dieren wordt zeker gedacht. Verder zijn tot ieders blijdschap ook alle producten ook geheel dierproefvrij. Om de shampoo bar zo lang mogelijk te kunnen gebruiken is het belangrijk dat ze snel opdrogen, daarom zitten er gaten in de plankjes om de shampoo makkelijk uit te laten lekken.

Ook voor jou

Als je eenmaal bent overgestapt wil je waarschijnlijk niet meer terug. Vaak zijn natuurlijke producten wat prijziger maar dit milieuvriendelijke product is voor iedereen toegankelijk. Neem een kijkje op shampoobar.nl en wie weet zijn de shampoo flessen binnenkort ook voor jou verledentijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken