Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een schoonheidssalon starten? Dat moet je gewoon doen

Sommige vrouwen vinden het zwaar overdreven om naar een schoonheidssalon te gaan. Dat is alleen voor vrouwen die 24/7 met hun uiterlijk bezig zijn. Een bepaalde groep vrouwen vindt zichzelf daar te nuchter voor of claimt er geen tijd voor te hebben. Maar juist als je druk bent met werk, gezin, sport, hobby’s en vriendinnen moet je ook tijd nemen om te ontspannen.

En dat kun je prima doen bij de schoonheidsspecialiste. Als je de opleiding schoonheidsspecialiste hebt gevolgd en overweegt om je eigen salon te openen dan is de kans groot dat je snel genoeg klanten hebt.

Ervaring opdoen

Na het afronden van de opleiding tot schoonheidsspecialiste en soms het volgen van aanvullende modules gaan veel schoonheidsspecialisten eerst in loondienst werken in een salon of in een saunacentrum dat ook beauty behandelingen aanbiedt. Veel vrouwen vinden het heerlijk om tijdens een dagje sauna een gezichtsbehandeling te krijgen of gebruik te maken van een stoel met massagefunctie.

Door ervaring op te doen met het omgaan met klanten word je zelfverzekerder. Als je al heel wat vrouwen, en wie weet ook mannen, hebt behandeld dan kun je ook heel overtuigend advies geven over huidverzorging of zelfs bij bepaalde lichamelijke klachten.

Waar let je op als je je eigen salon start?

Voordat je naar de Kamer van Koophandel gaat om je schoonheidssalon of massagesalon in te schrijven is het belangrijk om onderzoek te doen naar de behoefte. Als je wilt starten als zelfstandig ondernemer moet je immers wel redelijk zeker weten dat je genoeg gaat verdienen. Maak dus eerst een inventarisatie van de kosten die je moet gaan maken. Huur van een pand, aanschaf inventaris, dat zijn de grootste kostenposten.

Vervolgens moet je kunnen inschatten hoeveel klanten je gaat krijgen. Als je geld wilt lenen voor je bedrijf zal de bank dit ook graag willen weten. Zij willen immers de zekerheid dat je het verstrekte krediet ook weer terug kunt betalen. Als er al een schoonheidssalon in de buurt zit dan is het misschien niet zo’n goed idee, tenzij je beter of goedkoper bent, het liefst allebei.

Met welke producten ga je werken?

Kies een productlijn waar je mee wilt gaan werken. Kies nooit de goedkoopste, want als je ontdekt dat deze producten toch niet zo goed bevallen, dan moet je je prijzen verhogen als je naar iets anders wilt overstappen. Wil je inventaris zoals een behandelstoel of een massagestoel bestellen, regel dit dan op tijd. Kijk bijvoorbeeld op https://www.komoder.nl/ voor een goede massagestoel inclusief levering, installatie en garantie.

Plan je opening op het juiste moment, houd rekening met eventuele vertraging. Liever een week later open dan tijdens je openingsfeestje moeten vertellen dat de zaak nog niet helemaal af is en dat de eerste afspraken helaas nog niet gemaakt kunnen worden. Een dergelijke gang van zaken is natuurlijk niet echt bevorderlijk voor het vestigen van een goede naam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook