Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Schilderen voor beginners: 3 tips voor een egaal resultaat


Of je nu meubels nieuw leven in wil blazen of een gehele ruimte aan wil pakken, verven is dé manier om iets direct een geheel andere uitstraling te geven. Het is tegelijkertijd ook een zeer toegankelijke klus. Iets wat veel mensen zelf kunnen of waar ze zich in elk geval aan durven te wagen. Of dit ook het beste resultaat oplevert is echter nog maar de vraag. Net zo goed als een professionele schilder zal je waarschijnlijk niet worden. Toch kun je er wel alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. In dit artikel geven we drie tips voor beginnende schilders om zo een mooi en egaal resultaat te krijgen.

1.De juiste verf doet wonderen

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je de juiste verf koopt. Denk nou niet te besparen op verf door voor een budgetmerk te kiezen, want hier krijg je hoogstwaarschijnlijk spijt van. Niet alleen dekt die verf meestal minder goed, het is vaak ook nog eens minder gemakkelijk aan te brengen. Voor het snelste en beste resultaat is het beter om voor een kwaliteitsmerk zoals sigma verf te kiezen. Dan ben je misschien wat meer kwijt, maar op de lange termijn bespaar je juist geld doordat de verf langer mooi blijft en minder vaak aangebracht hoeft te worden om te dekken.

2. De beste uitstraling

Bij het kiezen van de juiste verf is het ook van belang dat je op de uitstraling hiervan let. Grofweg gezegd zijn er drie verschillende verfsoorten: mat, zijdeglans (satin) en hoogglans. Elk soort beschikt over zowel voor- als nadelen. Welke de beste keuze is, hangt dan ook met name af van jouw eigen persoonlijke wensen én de kwaliteit van de muur. Ben je op zoek naar verf voor een muur met oneffenheden en wil je deze graag wat verbloemen? Kies dan voor matte muurverf zoals sigma perfect matt. Dat geeft een rustgevende en mooie uitstraling aan de muur, dekt mooier en levert een egaal resultaat.

Op zoek naar verf voor een egale muur? Dan is zijdeglans of satin een goede keuze. Zo accentueer je juist de schoonheid van de muur.

3.Goed schuren

Voor een nóg mooier resultaat is het belangrijk om eerst alles goed op te schuren. Dit is misschien niet het leukste klusje wat er is, maar het is wel van essentieel belang om een zo strak mogelijk resultaat te creëren. Ga na het schuren met je vingers over de oppervlakte. Voel je nog oneffenheden? Dan is de kans groot dat je deze ook in het verf zult zien. Kleine oneffenheden kunnen verbloemd worden met matte verf, maar indien je voor zijdeglans kiest is het echt beter om alles zo glad mogelijk op te schuren.

Ben je klaar met schuren? Maak de oppervlakte dan wel eerst geheel stofvrij voordat je gaat schilderen. Dit doe je met behulp van een stofdoek en eventueel een zachte borstel. Zo voorkom je dat er houtrestjes in het schilderwerk terecht komen. Dat zou zonde zijn van al dat harde werk. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken