Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Met deze schietspellen op de Xbox One verras je jouw vriend

We krijgen regelmatig vragen van jullie in de mailbox of in de reacties over wat nou de populaire spelletjes zijn waar je je vriend of man mee kan verrassen op zijn verjaardag. We zijn dan ook op onderzoek gegaan en zochten uit wat de beste ‘shooter games’ zijn voor de Xbox One.


Xbox One is een console van Microsoft, die eind 2013 is uitgebracht. Het toestel verzamelt een verscheidenheid aan spellen in verschillende genres. De videogame heeft twee alternatieve versies: Xbox One S, dezelfde console maar met een slank formaat, en Xbox One X, een krachtigere versie die games in 4K-resolutie kan draaien.

Shooter games zijn een van de populairste categorieën onder console bezitters. Met een Xbox kaart kun je jezelf toegang verschaffen tot het totale game aanbod.

GTA V

GTA V kwam oorspronkelijk uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar kreeg een uitgebreide versie voor de consoles van de nieuwe generatie. Naast de verscheidenheid aan activiteiten en missies valt het spel ook op door de competitieve speelmodus, waarin gedenkwaardige shootouts de straten van Los Santos domineren. Een andere interessante functie is de first-person camera, die de titel in een FPS verandert.

GTA V
Een scene uit GTA V

Grand Theft Auto V: Premium Online Edition is een van de meest gevestigde games in de geschiedenis en biedt niet alleen het basisspel, maar ook de online modus en alle uitbreidingen die zijn uitgebracht voor het spel dat oorspronkelijk in 2013 debuteerde. De verhaalmodus kwam met nieuwe functies, zoals een enorme kaart en de mogelijkheid om op elk moment te wisselen tussen de drie hoofdpersonages, een vernieuwing voor het Rockstar-spel.

Destiny 2

Bungie’s meesterwerk Destiny combineert traditionele elementen van first-person shooter games met MMO mechanica, waardoor een unieke en zeer diepe ervaring ontstaat. Of het nu gaat om missies of multiplayer gevechten, dit is een ideaal spel voor wie op zoek is naar een spel boordevol inhoud.

Destiny 2 kwam op consoles en computers om de speler opnieuw de leiding te geven over een Guardian, een soort “supersoldaat” die in staat is tot bovenmenselijke prestaties en die de vrede van het universum beschermt met het Licht, een kracht die wordt verleend door het wezen dat bekend staat als de Reiziger.

De volledige versie van Destiny 2 brengt een campagne die de feiten van het eerste spel voortzet, maar heeft ook coöperatieve en competitieve multiplayer modi. Er zijn missies die in groepen kunnen worden uitgevoerd of zelfs clans kunnen worden aangemaakt om vrienden uit te nodigen.

Het spel was genomineerd voor The Game Awards 2017 in de categorieën: Best game in progress, Best action game, Best multiplayer, Best art direction, Best soundtrack/music en Best audio design.

Fallout 4

Een van de belangrijkste releases van 2015, de actie-RPG van Bethesda zet in op een uitgestrekte open kaart met quests, items en veel vijanden verspreid over het scenario. Zelfs zonder spectaculaire graphics is Fallout 4 een van de beste opties voor fans van het genre.

fallout 4

De titel is lang en zeer complex en biedt voor elk wat wils, maar zou beginners moeten afschrikken, die kunnen verdwalen in de verwoeste landschappen van het spel.

Munitie is een schaars goed in het universum van Fallout, en moet zeer verstandig worden gebruikt om niet te kort te komen op belangrijke momenten van de campagne. Een goede strategie is het gebruik van eenvoudiger wapens of zelfs lichaam slagen om met kleinere en minder gevaarlijke vijanden af te rekenen. Zo zijn je sterkste wapens altijd klaar voor complexere gevechten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook