Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De drie populairste interieurtrends van 2023!

Het jaar 2023 heeft weer nieuwe interieurtrends in petto. Kies voor een interieur in een bepaalde stijl of met een bepaald thema. Ga bijvoorbeeld voor een retro- of vintagelook. De urbanlook uit de jaren negentig, is namelijk weer helemaal hip.

Maar tegenwoordig laten we de natuur ook in onze woning schitteren. We zien kleuren als oker, pastelgroen, zwarte lijnen, wit, terra en blauw. Ook grafische stijlen en popart zijn weer helemaal in de mode.

Organische vormen en kleuren

We zien de visgraat vloer vaker voorbij komen. De wanden worden meestal in pastelgroene, witte of okergele kleuren geverfd. Daarnaast zien we veel zwart-witte fotolijsten aan de muren hangen. Planten vormen bovendien het middelpunt van het interieur. Deze worden in grote chique vazen en potten opgesteld.

Daarnaast zien wel veel eikenhout in lichte kleuren, boomstamtafels en hoogpolige vloerbedekking. De tinten okergeel, beige, zwart-wit en groen staan in het middelpunt. Groen kan goed met goudkleurige decoratieobjecten worden gecombineerd. Denk aan goudkleurige vazen, bijzettafels, schilderijen, kussens, spiegellijsten en vloerlampen.

Qua prints wordt er vaak gebruik gemaakt, van bloemmotieven, takken, planten of andere organische vormen. Hierbij passen ovaalvormige of ronde meubelstukken. Voor extra dynamiek en afwisseling, kunnen er ook geometrische vormen worden gebruikt.

Interieur met een “Urban-touch”

De “urbanlook” staat weer helemaal in de spotlight. Deze look kenmerkt zich, door zachte ronde lijnen en veel kleurgebruik. De felle kleuren uit de jaren negentig, komen hier in terug. Denk aan regenboogkleuren, zwart en wit. Voor de tafels en stoelen wordt notenhout gebruikt. Maak de woning af met vintage-decoratie, zoals een lavalamp.

Ook een radio of popart-schilderij, passen in dit interieur. Materialen die gebruikt worden, zijn staal, glas en beton. Het lijngebruik is grafisch en kunstzinnig. Denk aan de graffitischilderijen uit de jaren negentig. De lijnen zijn bovendien strak en scherp.

Om rust te creëren, kun je een deurbeslag zwart aanschaffen. Zwarte deuren zorgen namelijk voor een mooi contrast, met de drukkere kleuren. Zwart deurbeslag past bovendien perfect op witte deuren met zwarte lijnen rondom het raamwerk.

Modern en ruw

In 2023 zien we robuuste moderne interieurstijlen en massieve meubelstukken terugkomen. De kleuren in dit interieur zijn (chocolade)bruin, zwart en grijs. Daarom kun je prima deurbeslag zwart gebruiken, in combinatie met een robuuste grijze of bruine deur.

Materialen die we in deze woonstijl terugvinden, zijn koeienleer, ruwe stoffen en robuust leer. Ook meubels van eikenhout, notenhout of beukenhout passen in deze woonstijl. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van metaal. Denk aan een zwarte metalen salontafel of een metalen stellingkast.

De stijl is een mix tussen slanke meubelen en massieve meubelen. Ook het lijngebruik kan wisselend zijn. De kleuren zijn donker, maar hier en daar kan wat contrast worden aangebracht met wit, taupe of beige. Verder passen kleedjes en kussens van ruw textiel, goed bij dit interieur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook