Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ontspan jij wel genoeg? 5x de beste manier om te ontspannen als vrouw!

Als drukbezette vrouw is het heel erg belangrijk om af en toe even tijd voor jezelf te nemen eneen goed te ontspannen. Het weekend is de perfecte gelegenheid om je even los te maken van de dagelijkse sleur en te focussen op wat jij nodig hebt. Maar hoe kun je het beste relaxen en genieten van je vrije tijd? We snappen als geen ander dat je daar af en toe best wat inspiratie bij kunt gebruiken. Hieronder vind je een aantal tips zodat jij na het weekend weer helemaal opgeladen bent en met frisse energie de week kunt starten! 

Neem de tijd voor een lekker ontbijt
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar tijdens de drukke werkweek schiet het er vaak bij in. Tijdens het weekend kun je daarom extra genieten van een lekker ontbijt. Maak bijvoorbeeld een gezonde smoothie bowl, bak heerlijke banaan-havermout pannenkoekjes of ga voor een uitgebreid ontbijt met croissants en verse jus d’orange. Neem de tijd om rustig te ontbijten en te genieten van de smaken en geuren en merk op hoe veel rust je ervaart tijdens een langzame maar goed start van de ochtend. 

Ga de natuur in
Een wandeling in de natuur kan wonderen doen voor je gemoedstoestand. Het is de ideale manier om te ontspannen en je gedachten te verzetten. Trek je fijnste wandelschoenen aan, kies een mooie plek uit en ga op pad! Adem de frisse lucht in, voel de zon op je gezicht en geniet van de rust om je heen. Je zult merken dat je helemaal tot rust komt en dat je gedachten de ruimte krijgen om te rusten. 

Plan een ontspannende activiteit
Of je nu houdt van yoga, meditatie of een ontspannende massage, het weekend is de ideale tijd om een ontspannende activiteit te plannen. Zo kun je je helemaal richten op je eigen welzijn en de dagelijkse stress achter je laten. Overweeg bijvoorbeeld een bezoek aan een wellnesscentrum, waar je kunt genieten van diverse faciliteiten zoals een sauna of jacuzzi of boek een yogaklas bij je favoriete sportschool! 

Doe iets creatiefs
Creativiteit draagt vaak enorm aan ontspanning, je kunt het zien als een actieve meditatie. Doordat je opgaat in het creatieve proces en de handelingen die erbij komen kijken ben je even niet aan het nadenken over vandaag de dag en kun je even rusten. Pak bijvoorbeeld je oude schilderdoeken en kwasten erbij en schilder een mooi kunstwerk. Of ga aan de slag met het maken van een scrapbook of fotoboek. Door iets creatiefs te doen, kun je even helemaal opgaan in je eigen wereld en echt tot rust komen.

Plan quality time met vriendinnen
Quality time doorbrengen met vriendinnen kan ook bijdragen aan ontspanning. Spreek bijvoorbeeld af voor een gezellige brunch of high tea, waarbij je samen kunt kletsen en lachen. Of ga samen naar een leuke tentoonstelling of film. Door tijd door te brengen met mensen die je dierbaar zijn, kun je je batterij weer even opladen.

Een van de beste manieren om volledig te ontspannen is door een weekendje weg te gaan naar een wellnesshotel. Hier kun je genieten van alle bovenstaande activiteiten en nog veel meer. Het is de ideale plek om te relaxen, tot rust te komen en te genieten van quality time met jezelf of met vriendinnen.

Het weekend is de perfecte tijd om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress en drukte. Met de bovenstaande tips kun je optimaal genieten van je vrije tijd en de batterij weer even helemaal opladen. Waar ga jij volgend weekend mee aan de slag? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook