Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ontdek de geheime plekjes: een hip dagje Amsterdam

Een dagje weg plannen naar Amsterdam is altijd een erg goed idee. Want of je de stad nu verkent met je partner, met vrienden of met het hele gezin. Er zijn altijd tal van leuke dingen om te ondernemen met het door jou gewenste gezelschap. Maar in welke wijken moet je nu eigenlijk tijdens een dag weg zijn? En hoe voorkom je dat je slentert tussen hordes toeristen? We hebben in dit blog een aantal gewilde wijken – die nog niet zo bekend zijn onder toeristen – voor je op een rijtje gezet.

Neem de metro naar wijken zoals De Pijp en De Jordaan 

Reis je met het openbaar vervoer naar de hoofdstad en arriveer je daardoor op het Centraal Station? Pak dan meteen de metro of de tram en reis af naar wijken zoals De Pijp en De Jordaan. Hier spot je tal van leuke winkels, je wandelt langs statige panden, je spot hier en daar een coffeeshop Amsterdam en je strijkt neer in de vele gezellige restaurants. Bestel een plaatselijk biertje of geniet van heerlijke gerechten van een breed scala aan keukens. Ja, je leest het goed. Hier kun je je dan ook prima een hele dag vermaken. 

In wijken zoals West en Oost bruist het van de creatieve hotspots 

Maar wijken zoals Oost en West zijn ook zeker het bezoeken waard. Steeds meer locals kiezen ervoor om hier een woning te huren of te kopen. En dat is ook helemaal niet zo gek, als het aan ons ligt. In deze gewilde wijken bruist het namelijk van de creatieve hotspots. Een van de bekendste hiervan is de Westerunie, waar regelmatig toffe festivals worden georganiseerd. Maar er zijn ook nog een hoop kleinere locaties die erg sterk in opkomst zijn. Het duurt daardoor ook niet zo lang voordat je leuke restaurants, winkels en galerijen tegen gaat komen.

Van eten tot aan fashion: in Amsterdam ontdek je de leukste trends

Wat is de reden waarom je graag binnenkort een keer een bezoek brengt aan de stad? Of je nu goed wilt gaan shoppen of een koffietje wilt drinken. De leukste plekken met de nieuwste trends zijn hier rijkelijk vertegenwoordigd. Door van tevoren alvast wat onderzoek te doen naar de leukste hotspots, kun je meteen erg gericht een planning in de stad maken. Ga je daar op korte termijn al een keer mee aan de slag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken