Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Online een jacuzzi kopen? 3 dingen waar je op moet letten!

Hier moet je op letten als je een jacuzzi aan gaat schaffen Een jacuzzi in de tuin kan een ware droom zijn. Uiteraard gaat het om een grote aankoop. Je wilt bij zo een aankoop zeker zijn dat je ook een goed product aanschaft. Er zijn daardoor enkele zaken waar je op moet letten, bij de aanschaf een bubbelbad voor in de achtertuin. Als de jacuzzi online koopt, kun je hem namelijk niet altijd in de showroom bekijken. Daarom moet je de productomschrijving altijd goed doorlezen.

Spa in de achtertuin: Wat is belangrijk?

1. Kijk welk soort jacuzzi bij je past

Je moet goed naar de situatie kijken, als je online een jacuzzi aan gaat schaffen. Wil je een grote jacuzzi voor meerdere personen? Of zit je er voornamelijk alleen in? Het zou erg duur zijn, om een groot bubbelbad aan te schaffen, terwijl je zelf ook prima met een kleiner model overweg kunt.

Kijk ook naar de grootte van de achtertuin. Past de jacuzzi onder de patio? Of wil je hem liever tegen het schuurtje aanzetten? Het is dus belangrijk, om de plaats vooraf op te meten. Verder let je om het aantal jets in de jacuzzi. Er zijn bubbelbaden, die de bubbels met lucht of met water creƫren. Waterjets zijn krachtige massagejets. Deze keuze hangt van je persoonlijke voorkeuren af.

2. Controleer de locatie-eisen

Een jacuzzi online aanschaffen, vraagt om wat meet- en uitzoekwerk. Het is verstandig om je stroomvoorziening goed te controleren. Je hebt namelijk altijd krachtstroom nodig. Als je in een huurhuis woont, moet je dit met de eigenaar of de woningbouwvereniging overleggen. Krachtstroom moet namelijk apart worden aangelegd.

Daarbij moet je goed opletten of je geen inkijk van de straat of buren hebt. Het is wel zo fijn, om met volledige privacy, van je bubbels en een glas champagne te kunnen genieten. Als je een open achtertuin hebt, kun je deze beter afschermen door een tuindeur of extra schutting te plaatsen. Ook kun je de jacuzzi in een overdekte serre plaatsen.

Een jacuzzi is een zwaar apparaat. Daarom kan deze niet zomaar naar de achtertuin vervoerd worden. Je hebt meestal een hijskraan nodig, om de jacuzzi op zijn plaats te zetten. In een rijtjeswoning is dit lastig. De hijskraan kan meestal niet achterom. Daarom moet de jacuzzi over het huis heen getild worden. Dit geldt ook voor woningen met een klein grondoppervlak en weinig ruimte. Bedenk dus of je het bubbelbad op zijn plek kunt krijgen.

3. Prijs bij aanschaf van een jacuzzi

Let goed op je budget, bij de aanschaf van een bubbelbad. Een jacuzzi is namelijk niet goedkoop. Online kun je de prijzen in de catalogus vinden. Natuurlijk kun je altijd informeren. Webwinkels kunnen bijvoorbeeld telefonisch advies geven. Soms kun je zelfs de showroom bezoeken en later alsnog tot aankoop overgaan, via internet. Je verkleint zo de kans op een miskoop.

De prijzen zijn zeer uiteenlopend. Een compacte en eenvoudige jacuzzi heb je al voor 2500 euro. De uitgebreidste en meest luxe varianten, kunnen wel 8000 tot 10.000 euro kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook