Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ondersteuning op momenten dat het nodig is

Je woont op jezelf of gaat op jezelf wonen maar hebt hierbij wel begeleiding nodig. Dat is helemaal geen schande, integendeel zelfs. Gelukkig is het in ons land zo geregeld dat je daarbij hulp kunt krijgen. Met begeleid wonen Arnhem krijg je maatschappelijke ondersteuning bij dingen die je nodig hebt om zo zelfstandig mogelijk je leven te leiden. Dit kan gaan om diverse zaken. Het runnen van het huishouden bijvoorbeeld of om de administratie op orde te krijgen én te houden. De begeleiding wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Zodat jij zo normaal mogelijk kunt functioneren en mee kunt draaien in de maatschappij.

Wie komt er in aanmerking?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komt eigenlijk iedereen in aanmerking voor begeleid wonen. Het is echt niet zo dat je een verstandelijke beperking moet hebben om hulp te krijgen. Ook wanneer je psychische problemen hebt is het fijn dat je op iemand terug kan vallen. Al was het maar om je te helpen bij het maken van een dagindeling. Of heb je, door je problemen, geen werk meer maar wil je toch weer graag aan de slag. Heb je moeite om het huishouden te runnen of is het lastig om structuur aan te brengen in de financiële zaken? De begeleiders helpen je er graag mee.

In je eigen, vertrouwde omgeving

Er wordt bij begeleid wonen meestal gedacht dat je in een soort woongroep leeft met anderen die ook hulp nodig hebben. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt gewoon op jezelf blijven wonen in je eigen, vertrouwde omgeving. De begeleiding komt dan gewoon bij je thuis en ondersteunt je met zaken waarbij je hulp nodig hebt. Soms is dit maar tijdelijk, tot het moment dat je het (weer) zelf weer allemaal kunt doen. Samen met jou wordt bekeken wat voor jou het beste is. En of je nu jong of oud bent: begeleid wonen is er voor iedereen.

Maak het bespreekbaar

Of je nu zelf begeleid wonen nodig hebt of bij iemand anders ziet dat hij/zij wel hulp kan gebruiken: het allerbelangrijkste is dat je het bespreekbaar maakt. Hulp vragen is helemaal niet erg. Sterker nog, het getuigt juist van moed wanneer je het wel doet. Wonen is immers meer dan alleen een dak boven het hoofd hebben. Ken jij iemand voor wie begeleid wonen een uitkomst is of heb je zelf hulp nodig? Schroom niet en vraag gerust ondersteuning hierbij aan. Daar is het tenslotte voor bedoeld.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook