Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ondernemen als vrouw? 3 Tips voor een vliegende start!

Er is geen perfect recept met te zetten stappen voor het runnen van een succesvol bedrijf (zzp’r) als vrouw, maar er zijn zeker wel belangrijke dingen die je kunt doen en die veel mensen hebben geholpen om alle doelen te bereiken. In dit artikel onthullen we 3 tips om je te helpen je succesvoller als zzp’r te starten!

Omring jezelf met andere vrouwelijke ondernemers

Niemand begrijpt wat je doormaakt beter dan een andere ambitieuze vrouw, dus netwerken met andere vrouwelijke ondernemers in je buurt of online is belangrijk. Ze ervaren wellicht soortgelijke problemen als jij en door samen te werken kun je elkaar helpen. Iedereen heeft unieke vaardigheden en talenten.

Door samen te werken kun je elkaar sneller vooruit helpen bij het nemen van financiële beslissingen, het ontwikkelen van nieuwe marketingtactieken, het vinden van geschikte leveranciers. Een van mijn vriendinnen adviseerde me eens op mijn bureau. Ze adviseerde mij een gaming bureau te kopen, ja je leest het goed, een gaming bureau en ze had gelijk, het was comfortabeler dan elk werkstation dat ik ooit had geprobeerd. Een goed advies dus! Ook kun je elkaar helpen groeien, zelf zekerder te voelen en verbinden met opdrachten.

Lees tip: Maak niet dezelfde fout als veel ZZP-ers!

Probeer niet alles zelf te verwezenlijken

Vrouwen geloven doorgaans dat de enige en goedkoopste manier om alles te realiseren is, om alles zelf te doen. Echter, ieder heeft zo haar vak! Ga daarom niet zelf uren bloed zweet en tranen steken in iets waar jouw talenten duidelijk niet liggen. Jezelf verkopen is namelijk een vak apart, iets waar veel marketing en sales bij komt kijken, waar je aan veel dingen moet denken, zoals goed SEO teksten op je website.

Niet iets wat je zomaar even zelf kunt doen, wil je goed gevonden worden. Neem even de tijd om uit te zoeken wat je goed zelf kunt en waar je hulp bij nodig hebt. Zoek vervolgens teamleden op die andere vaardigheden hebben dan jij, zodat ze je kunnen helpen met het opzetten van de juiste tools, zoals je website, funnels en andere activiteiten waar jouw talent niet ligt.

Als je bijvoorbeeld geen ervaring hebt met digitale marketing, kun je een expert op het gebied van sociale media inschakelen om je te helpen bij het bereiken van nieuwe klanten. Je zult in staat zijn om een winstgevende, duurzame onderneming op te zetten door individuen aan te werven die je kunnen helpen jouw bedrijf te laten groeien.

Een goede basis is het halve werk! Download het magazine. Hierin leg ik je uit hoe ik je help in 3 maanden een succesvol bedrijf op te zetten! Klik hier!

Concentreer je op jouw sterke punten

Vrouwen hebben enorm waardevolle eigenschappen, zoals empathisch zijn. Maar al te vaak proberen ze deze talenten te verhullen. In plaats daarvan streven ze ernaar om eigenschappen te imiteren die geassocieerd zijn met mannen, zoals het bereid zijn om risico’s te nemen. Maar juist jouw specifieke talenten kunnen je helpen een succesvolle zzp’r te worden. Door bijvoorbeeld attent te zijn naar je klanten toe, zullen zij ervaren hoe leuk dit is en dit ook willen inzetten voor hun klanten.

Maar ook dingen regelen en organiseren zorgen ervoor dat de zaken beter geregeld zijn en dat is vaak geen talent van een man. Maar zorgt wel voor meer tevredenheid bij klanten, waardoor ze meer besteden en de omzet van de organisatie omhoog gaat en daar draag jij als zzp’r aan bij. Denk ook aan personeel, wanneer een leidinggevende sympathieker is tegenover zijn medewerkers, zal deze zich beter begrepen voelen in wat ze doormaken, wat zal helpen bij het aannemen en managen van een team.

Wist jij dat 53% van de millennials gelooft dat het hebben van een sympathieke werkgever een essentieel aspect van hun beroepsleven is. Daar is veel empathie voor nodig met goed en aangename communicatie skills, die vrouwen vaak van nature al beheersen.

Ook leuk: Bekijk de perskamer van Miss Troubleshooter !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook