Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Olaplex: hét merk voor beschadigd haar

Olaplex is het merk voor je haar. De producten zijn zo geconcentreerd en werken zo goed, dat wanneer je eenmaal het merk hebt gebruikt je nooit meer zonder zou kunnen. In dit artikel worden er wat tips gegeven over welke producten van Olaplex je nou zou moeten kiezen. Lees snel verder!

Hairfair

Op de website van Hairfair hebben ze een breed assortiment van verschillende producten van Olaplex. Als je haar beschadigd is en echt wat voeding nodig heeft, maar je geen zin of tijd hebt om naar de kapper te gaan, dan ga je voor nummer 3. Deze herstelt de zwavelbruggen, waardoor je haar er beter gaat uitzien. Ideaal voor thuisgebruik. 

Er zijn ook een aantal producten die alleen bedoeld zijn voor professioneel gebruik. Deze kun je dus alleen bij de kapper ervaren, maar niet zelf kopen. Deze worden niet in dit artikel behandeld.

Combineren

Je kunt ook voor de nummer 3, de nummer 0 aanbrengen. Dit werkt als een soort primer. De 3 kan zonder de 0, maar andersom niet. Je kunt de nummer 3 ook alleen met water gebruiken, maar voor een optimaal resultaat is deze combinatie zeker aan te raden!

Shampoo en conditioner

Als je je haar met kwalitatief goede producten wilt wassen, zijn de shampoo en conditioner van Olaplex een echte aanrader! De Olaplex nummer 4 vermindert haarbreuk, is sulfaatvrij, geeft hydratie en laat je haar glanzen. De nummer 5, dus de conditioner, zorgt ervoor dat je je haar makkelijk kan borstelen of kammen. Precies wat je nodig hebt om je haar goed te kunnen uitkammen. Ook werkt de conditioner tegen chemisch bewerkt haar. Denk hierbij aan blonderen of verven.

En met krullen?

Ik snap dat je nu misschien niet meer zo goed weet wat je moet kiezen. Goed om te weten is dat alle producten van Olaplex op krullen kunnen worden gebruikt. Sommige bevatten wel siliconen, maar deze zijn wateroplosbaar. Dit kan dus geen kwaad voor je krullen. Het zal ze niet verzwaren. 

Overige producten

Er zijn nog wat overige producten, zoals shampoo voor geblondeerd haar en een clarifying shampoo. Deze reinigt je hoofdhuid extra goed. Ook is er haarolie beschikbaar. Deze kun je dus aanbrengen na het wassen van je haar. Je kunt het föhnen, maar natuurlijk ook gewoon aan de lucht laten drogen. Door de haarolie, zal je haar glad en zacht worden. 

Wat moet je nou kiezen?

Wat moet je nou kiezen? Elk product heeft een functie. Als jij geen beschadigd haar hebt, zul je het ook niet hoeven te herstellen. Echter, heb jij geblondeerd haar, vallen je krullen niet meer zo mooi als eerst, of zoek je juist een shampoo en conditioner die je haar niet beschadigen, dan kan dit wel eens wat voor je zijn. 

Olaplex staat echt bekend om je haar goed te verzorgen en merken die erop lijken, zijn vaak toch minder effectief. Als je twijfelt, mag je altijd om advies vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook