Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Nieuwe woning: regel dit al vóór de verhuizing!

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning? Wat een fijn vooruitzicht! Grote kans dat je al in je hoofd hebt dat je alles wel even regelt tijdens de verhuisdag. En daarna, als je in je nieuwe huis woont. Maar vergeet niet dat je ook voor de verhuizing al veel kunt doen en regelen. Dat is juist heel slim! Lees verder voor tips.

Nieuwe meubels en benodigdheden

Het is heerlijk om in je nieuwe huis ook voor nieuwe meubels te kiezen. Zie het als een frisse start, waar ander meubilair bij past. Het kan zomaar zo zijn dat je een nieuwe kast op het oog hebt, of juist een andere eettafel. Het is verstandig om dergelijke meubels al snel te bestellen.

Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een nieuw bankstel, waar vaak een lange levertijd op zit. Je wilt zo snel mogelijk van de nieuwe meubels genieten in je andere woning, dus ga er alvast naar op zoek. Denk niet alleen aan de meubels in bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook aan de meubels op andere plekken in het huis.

Zo vind je de meubels in de badkamer misschien helemaal niet zo mooi – het kan oud zijn, of een hele andere stijl hebben dan jouw stijl. Vervang dit het liefst zo snel mogelijk, om je sneller thuis te voelen in de nieuwe woning. Kies een modern badkamermeubel wit voor in het nieuwe huis, zoals een wastafel. Zo’n badkamermeubel is gelukkig makkelijk om te vervangen, wat maakt dat dit zelfs een van de eerste aanpassingen in het nieuwe huis kan zijn.

Verbouwing

Denk na over een mogelijke verbouwing aan de nieuwe woning. Uiteraard is er budget voor nodig, evenals tijd. Maar een verbouwing hoeft niet altijd een enorme klus te zijn, waar jaren tijd in gaat zitten. Ook een kleinschaligere verbouwing is een optie, om het nieuwe huis net iets meer naar wens te maken.

Het is makkelijker om dit te realiseren als je nog niet in het nieuwe huis woont: zo hoef je immers niet in de verbouwingsruimte te leven. Als het een optie is, kun je de verbouwing beter eerst uitvoeren. Zo verbouwen veel mensen de keuken of badkamer in de nieuwe woonruimte, zeker als dit al een lange tijd niet is gedaan. Je kunt de hele ruimte aanpakken, of een paar kleine aanpassingen doorvoeren.

Plaats een nieuwe douchewand 90 x 200 bij de douche, als snelle aanpassing in de badkamer. Zeker als er nog geen wand staat of als er enkel een douchegordijn hangt, is dit een uitkomst. Zit je aan een grootschaligere verbouwing te denken bij de woning? Dan is het natuurlijk zaak om hier een duidelijk plan voor op te stellen. Het grote voordeel is in ieder geval dat de woning veel meer naar wens is zodra je erin trekt – een mooi vooruitzicht.

Regelzaken

Pak alvast verschillende regelzaken op voor de verhuizing. Je kunt bijvoorbeeld tijdig internet en televisie aanvragen, zodat je niet zonder hoeft te zitten in het nieuwe huis. Of geef je nieuwe adres door aan de huidige maatschappij waar je bij zit.

Het kan zeker bij een nieuwe aanvraag wel tot enkele weken duren om dit rond te krijgen: daarom is het eigenlijk te laat om hier pas vlak voor de verhuisdag mee te beginnen. Je kunt ook ruim op tijd water en energie aanvragen of over laten zetten naar een nieuw adres. Denk na over verzekeringen, zoals een inboedelverzekering. Verder is het belangrijk om je nieuwe adres door te geven.

Aan je familie en vrienden bijvoorbeeld: stuur een leuk verhuisbericht. Maar ook instanties hebben je nieuwe adres nodig, zoals gemeente, verzekeringsmaatschappijen, werkgever en (sport)school. Maak een lijstje van de instanties waar je je nieuwe adres aan door moet geven, of zoek een standaard lijstje op. Je kunt bij de post ook een doorstuurservice aanvragen, zodat post naar je oude adres toch bij je nieuwe adres aankomt. Tot slot: regel alvast een busje voor de verhuisdag, evenals verhuizers.

Pak de bovenstaande zaken alvast op, al voordat je de verhuisdozen inpakt. Zo bespaar je jezelf een heleboel stress – en ga je alleen maar sneller genieten van je nieuwe woning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook