Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Naar de GGD voor je corona vaccinatie – wat je moet weten

De laatste tijd is er vanuit de overheid veel informatie gestuurd over het halen van corona vaccinaties. Kun je nog terecht voor de eerste prikken en waarom is een boosterprik belangrijk? Kijk goed op de website van de GGD Gelderland-Midden voor alle betrouwbare en actuele informatie. 

Welke corona vaccinatie kun je halen?

Je bent nog niet te laat als je je eerste prik(ken) nog niet hebt gehaald. Als je nog niet bent begonnen kun je nog steeds terecht bij de GGD voor een corona vaccinatie. Hierover heb je thuis een brief ontvangen. Heb je de brief niet meer thuis en ben je hem kwijt? Dan kun je nog altijd contact opnemen met de GGD. 

Het is nu mogelijk om in totaal vijf vaccinaties te halen. De eerste twee zijn basisvaccinaties. De daaropvolgende zijn een boosterprik. In totaal zijn er drie boosterprikken. Hoe meer vaccinaties, des te beter je bent beschermd tegen corona. De artsen en medewerkers van de GGD leggen je graag uit hoe dit precies werkt. 

Afspraak maken bij de GGD voor je corona vaccinatie 

Via de brief van de GGD kun je een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde vaccinatie- en testlocatie. Via je DigID kies je zelf een dag en tijd in die voor jou uitkomen. Als je in de buurt bent en je wil even binnenlopen, dan kan dat natuurlijk ook. In het systeem van de GGD staat welke prikken je nog kunt halen. 

Het is wel belangrijk dat je je goed voorbereidt voordat je de locatie van de GGD binnenloopt. Zorg dat je een mondkapje bij de hand hebt, was goed je handen en hou afstand van de andere bezoekers. Bescherming tegen het coronavirus doen we namelijk op verschillende manieren.

Waarom is de boosterprik belangrijk na de eerste twee vaccinaties?

De boosterprik is een herhaalprik na de eerste twee vaccinaties. Waarom zou je die nog halen? Met een boosterprik bouw je de antistoffen op tegen het coronavirus. Deze werkwijze zien we ook bij vaccineren tegen andere ziektes, zoals de griep en de mazelen. Het is ook niet te voorspellen welke variant van corona je krijgt. 

Misschien heb je het nog niet gehad of had je alleen last van een milde variant. Toch kan het ook gebeuren dat je ineens een zwaardere variant krijgt, waardoor je ernstig ziek raakt. Met een boosterprik verklein je die kans. 

Wil je meer informatie voordat je een afspraak maakt? Neem dan contact op met GGD Gelderland voor het laatste nieuws rondom het coronavirus. Of maak gelijk een afspraak via je DigID om je te verzekeren van bescherming tegen Corona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken