Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Multifunctionele beautyproducten: trendy en Duurzaam!

In de beautywereld bestaan er ontelbare producten van merken die allemaal beweren iets unieks te bieden. Onze toilettassen en badkamers puilen uit van de variatie in schoonheidsproducten. Eigenlijk is dit helemaal niet praktisch, niet duurzaam en ook niet goed voor onze portemonnee. Daarom is het gebruik van producten met multifunctionele werking erg trendy. Wie kent het niet? Waar vrouwen 10 producten verslijten, zijn er voor de mannen voornamelijk 6-in-1 shampoo’s verkrijgbaar. Dit blog gaat in op de voor- en nadelen van de multifunctionele beautyproducten voor de vrouw. Ben jij benieuwd hoe je duurzamer en efficiënter te werk kan gaan met je make-up? Lees dan verder!

Waarom kiezen voor multifunctionele beauty?

Het is erg aantrekkelijk om verleid te worden door de diversiteit aan beautyproducten. Nieuwe geurtjes, make-up paletten of crèmes met nieuwe texturen voor een nog betere huid. Het is zeker het proberen waard, maar eigenlijk helemaal niet praktisch en duurzaam. Een groot nadeel van al deze potjes en producten is de ruimte die ze in beslag nemen in je badkamer of toilet tas. Ook vergt het veel meer tijd als je beauty routine bestaat uit een groot aantal producten. Bovendien is het gebruik van al deze verpakkingen niet goed voor het milieu. 

Het grootste nadeel is misschien wel het effect op je huid en lichaam. Onze huid is een zelfregulerend systeem en al deze verschillende producten met een diverse hoeveelheid aan ingrediënten kunnen dit evenwicht verstoren. De beloftes die de beautymerken maken voor je huid werken dan dus averechts. Naast dat het beter is voor je huid en lichaam en het milieu is het ook veel goedkoper te focussen op een beperkt aantal producten. Bovendien zullen de beautyproducten die je wel bezit minder snel over de houdbaarheidsdatum gaan. 

Handig al deze voordelen! Maar wat houdt een multifunctioneel product precies in? Een perfect voorbeeld is een veelzijdige crème, zoals Embryolisse creme. Deze crème kan zowel dienen als dag- en nachtcrème, serum, masker, after-sun, make-up remover en zelfs als primer. 

Minimalistischer en mooier voor minder!

Grote kans dat je inmiddels overtuigd bent om je breed scala aan beautyproducten in te wisselen voor meer veelzijdige producten. Maar waar moet je beginnen? Het is natuurlijk zonde om de producten in je badkamerkastje zomaar weg te gooien. Gebruik deze zeker nog tot ze leeg zijn. Wel kun je alvast nagaan welke producten je écht dagelijks gebruikt, en of er niet een variant is die deze artikelen combineert. Daarnaast is het verstandig na te gaan welke producten dezelfde werking hebben en deze te reduceren. Met deze tips ben jij klaar voor een duurzamere inhoud van je toilettas, én zorg je beter voor je huid en lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook