Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Met deze vijf manieren geef je je tuin een upgrade!

Het is nu dan toch echt lente, tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Lekker buiten genieten van lange, zonnige dagen, de natuur die prachtig in bloei staat en de zon op je huid. De lente is bij uitstek ook het seizoen om in de tuin aan de slag te gaan.

Om nog meer van je tuin te genieten, kun je een aantal aanpassingen in je tuin doen. Kleine veranderingen kunnen al een groot effect op je tuin hebben. Grotere veranderingen zorgen zelfs voor een echte upgrade van je tuin. Om je te helpen om nog meer plezier van je tuin te hebben, geven wij je vijf tips waarmee je ervoor zorgt dat je tuin echt een uniek verlengstuk van je huis wordt.

Een klassieke veranda

Als je de trotse bezitter bent van een jaren dertig woning, dan zorgt een klassieke veranda voor nog meer woonplezier. Een veranda is feitelijk een extra ruimte van je woning. Een ruimte die het buitenleven naar binnen haalt en waar je ook tijdens koudere dagen optimaal kunt genieten van je tuin. Als je kiest voor een klassieke veranda, dan past de uitstraling hiervan perfect bij je huis. Een klassieke veranda is van hout gemaakt en bevat klassieke elementen die ook in je woning terug te vinden zijn. Zo hou je alles in een stijl, wat zorgt voor een luxe uitstraling.

Een klassieke veranda kan volledig naar je wensen gemaakt worden. Een veranda op maat heeft de afmetingen die precies bij je huis passen, wat zorgt voor een natuurlijke overgang tussen je woning en de veranda.

Een vijver

Een vijver in je tuin zorgt voor sfeer en een mooie afwisseling van bomen,struiken en water. Daarnaast heeft een vijver op veel mensen een rustgevend effect door het kabbelende water. Ook als je een kleinere tuin hebt, kun je al een vijver aanleggen.

Mocht je meer plek hebben, dan is een natuurlijke vijver met mooie vissen een goede optie. De laatste jaren is een zwemvijver ook steeds populairder aan het worden. Met een zwemvijver kun je niet alleen genieten van het water, maar ook in het water.

Een moestuintje

Een moestuintje is eenvoudig aan te leggen en net als een vijver zowel geschikt voor kleine als voor grotere tuinen. Bij een kleine tuin is een vierkante meter moestuin erg leuk, zeker als je jonge kinderen hebt. In een vierkante meter moestuintje kweek je op een vierkante meter meerdere groenten en fruit. Als je meer plek hebt, kun je diverse soorten groenten en fruit in je tuin verbouwen.

Potplanten

Als je een kleine verandering in je tuin wil doorvoeren, dan zijn potplanten hiervoor ideaal. In een mooie buitenpot kun je verschillende soorten planten zetten en deze op je terras plaatsen. Dit zorgt voor sfeer en gezelligheid in je tuin.

Decoratie tuinset

Je bestaande tuinset kun je verfraaien door er nieuwe kussens in te leggen en de tuintafel te decoreren met gezellige windlichten en andere decoratie materialen. Zo wordt buiten eten en borrelen nog gezelliger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken