Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Met deze 6 tips vind jij pumps zonder pijn!

Heb jij ook een soort ‘haat-liefderelatie’ met je pumps? Je kunt niet zonder, maar na een dagje op je hakken denk je vaak “Nooit meer!”. Maar ja, ze zijn zo mooi en staan zo elegant. Je voelt je er meteen een hele andere vrouw in. Je zou het niet denken, maar toch is het mogelijk om pumps te kopen die én prachtig zijn én lekker zitten! Als je voor nieuwe hakken gaat shoppen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. De pasvorm is natuurlijk cruciaal. De schoen moet zo goed mogelijk aansluiten bij de vorm van jouw voeten een hakhoogte en type hak hebben waar jij prettig op loopt. Met onderstaande tips koop jij je favoriete hakjes die je de hele dag aan kunt. Lees snel verder en let’s make a dream come true!

1. Zeg nee tegen synthetisch

Allereerst is het erg belangrijk om te kiezen voor een schoen van natuurlijk materiaal. Plastic en andere synthetische materialen zijn stug en ademen niet. De verschillende leersoorten doen dat wel. Daarbij vormen ze zich naar je voet en zullen op een gegeven moment als een tweede huid aanvoelen. Dit voorkomt pijnlijke drukplekken en wrijving. Door het ademend karakter gaan je voeten minder zweten en bovendien neemt het leer ook vocht op. Je voeten blijven dus droger en daarmee voorkom je blaren, bacteriën en zweetluchtjes. 

2. Koop de juiste maat en breedte

Cruciaal voor comfort is dat je de juiste maat koopt. Dit klinkt erg logisch, maar als het om pumps gaat, komt het werkelijk erg nauw. Op het moment van aanschaf mag de schoen enigszins krap aanvoelen, aangezien hij zich nog naar je voet zal vormen. Zit hij losjes tijdens het passen, dan zal hij na een paar keer dragen waarschijnlijk te wijd zijn. Houd ook rekening met het moment van aankoop. In de ochtend zijn je voeten net wat slanker dan aan het eind van de dag: dan zijn ze vaak een klein beetje gezwollen. Laat je adviseren over de juiste maat en zorg dat je in de breedte net een klein beetje extra ruimte hebt, mocht je de schoen in de ochtend kopen. 

3. Let op comfort bij de hiel en de teen

Wanneer je pumps draagt, schuift je voet veelal iets naar voren en is er veel druk op de tenen en de bal van de voet. Voel tijdens het passen of je tenen lekker en niet bekneld zitten. Bij schoenen met een ronde neus heb je hier minder snel last van. Zoek je dus een paar schoenen waar je de hele dag op moet werken en veel moet staan/lopen? Ga dan bij voorkeur voor exemplaren met een ronde neus. De schoen moet over de gehele voet ook in de breedte mooi aansluiten. Op die manier krijgt je voet voldoende steun en zal de schoen goed blijven zitten, zonder wrijving te veroorzaken en pijnlijke druk op de bal van je voet te veroorzaken. Ook bij de hiel moet de schoen comfortabel zitten en mooi aansluiten. Je hiel moet niet gaan schuiven tijdens het lopen, want dan krijg je gegarandeerd blaren en pijn.

4. Kies voor een dikkere zool

Hoe dunner de zool van je schoen, hoe meer impact elke stap die je zet op je voet heeft. Het gevolg: pijnlijke, brandende voeten. Een dikkere zool fungeert als ‘schokdemper’. Ook een zachte binnenzool heeft dit effect. Let hier bewust op, want dit voel je niet direct tijdens het passen, maar des te meer na een dag lopen! Het voordeel van een dikke zool is dat je ook hoger staat. Hierdoor hoef je dus weer een iets minder hoge hak te kiezen voor hetzelfde effect.

5. Online shoppen

Pumps maken deel uit van de meest stijlvolle items van je garderobe. Online shoppen voor pumps is gelukkig prima mogelijk. Lees dan wel de productomschrijving goed, met de tips die we hierboven hebben genoemd in gedachten. In de omschrijving staat vaak ook hoe de schoen uitvalt qua maat en pasvorm. Wanneer de schoen ook in halve maten verkrijgbaar is, weet je zeker dat je zo de voor jou perfecte maat kunt kopen.

6. Loop een paar rondjes

Of je nu online of in de winkel koopt: loop een paar rondjes op je schoenen en voel hoe ze zitten en lopen. Je hebt eigenlijk meestal al na een paar stappen in de gaten of dit blijvertjes zijn of niet. Je kunt ze super mooi vinden, maar als je niet lekker zitten of onstabiel lopen, ga je ze waarschijnlijk toch niet dragen en kun je beter voor een ander paar kiezen. Daarentegen voel je het ook als de schoen wél geschikt is en als je dan ook nog eens helemaal verliefd bent, weet je zeker dat je jouw nieuwe favoriete paar pumps gevonden hebt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken