Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Meer comfort met een goed dekbed

Jouw nachtrust wil je te allen tijde zo goed mogelijk houden. Hoewel je hierbij als eerste denkt aan een stevig bed en een bijbehorend matras, zijn er ook andere factoren die van belang zijn bij de nachtrust. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een dekbed. Deze moet niet alleen van de beste materialen en vullingen komen, maar ook de juiste afmetingen hebben. Door goed te bekijken wat de mogelijkheden zijn, kun jij zorgen voor het beste comfort tijdens het slapen. Maar wat zijn dan de verschillen tussen de dekbedden? Je leest het in de volgende informatie. 

Het gewicht van het dekbed en dekbedovertrek

Als je een dekbed aanschaft, moet je ervoor zorgen dat je het juiste gewicht van het dekbed aanschaft. Ieder gewicht kan jou namelijk weer op een andere manier helpen. Zo zijn veel mensen gebaat bij een verzwaard dekbed, omdat deze meer op het lichaam drukt en je hierdoor ook minder ronddraait. In combinatie met een goed dekbedovertrek 200×200 kun je er dus voor zorgen dat je minder ligt te woelen en daardoor ook meer uren slaap pakt. Jouw nachtrust zal er direct op vooruit gaan. Ieder dekbedovertrek kan aan de hand van de materialen extra gewicht toevoegen of juist vrij licht aanvoelen. Door naar de verschillende 

gewichten te blijven kijken, kun je hier al een eerste voordeel aan behalen. 

Regulatie van de warmte voor jouw lichaam

Daarnaast kun je meer comfort krijgen door de materialen waarvan een dekbed en dekbedovertrek gemaakt zijn. Ieder materiaalsoort kan namelijk zorgen voor een geheel nieuwe ervaring. Voor mensen die het gedurende de nacht erg warm hebben, zullen dekbedovertrekken zonder ademende functies geen goed idee zijn. Ook moeten deze vochtregulerend zijn. Als je het snel koud hebt, kunnen bepaalde materialen juist weer voor extra warmte zorgen en geef je jezelf de gelegenheid om jouw lichaamstemperatuur te allen tijde goed te houden. Minder zweten gedurende de nacht is daarbij een factor voor een goede gezondheid en een betere nachtrust.

De afmetingen van het dekbed en dekbedovertrek

Als laatste kun je nog naar de afmetingen van het dekbed kijken. De afmeting is afhankelijk van de grootte van jouw bed en moet ervoor zorgen dat je op iedere plek nog dekbed overhoudt. Aan de hand van de grootte van het dekbed ga je ook weer naar een goed dekbedovertrek kijken. Een dekbedovertrek 240×220 is bijvoorbeeld de grootste die je tegenkomt en als je deze om een kleiner dekbed doet, zul je er hinder van ondervinden. Wanneer je alle afmetingen zo goed mogelijk met elkaar vergelijkt en bekijkt wat de beste optie is voor jouw bed, zorg je ervoor dat er voldoende comfort komt en hoef je alleen nog maar te bepalen wat het meest bij jouw slaapkamer en jouw lichaam gaat passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook