Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 dingen waar je op moet letten bij het kopen van de beste matte muurverf voor buiten

Matte muurverf is een geweldige optie voor buitenmuren omdat het een mooie, chique uitstraling geeft aan je huis. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van de beste matte muurverf. Het kopen van een goede matte muurverf voor buiten is namelijk lastiger dan je op voorhand zou denken. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van deze muurverf om er zeker van te zien dat je geen miskoop doet.

In dit artikel delen we 4 handige tips met je zodat jij zeker weet dat je de juiste matte muurverf aanschaft. Let’s go!

1. Kies de juiste kleur

Bij het kiezen van de juiste muurverfkleur is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van je huis. Kies bijvoorbeeld een donkere kleur als je huis een lichte kleur heeft, of vice versa. Ook moet je letten op de ondergrond van je muur. Als je muur een oneffen ondergrond heeft, kun je beter een donkere kleur kiezen, omdat dit de oneffenheden minder zichtbaar maakt.

2. Kies het juiste merk

Als tweede is het van belang dat je altijd goed let op het merk van de verf. Zo heb je bekendere merken zoals bijvoorbeeld Sigma verf maar heb je ook goedkopere huismerken. Het merk dat je kiest heeft natuurlijk flinke invloed op de kwaliteit van de verf. Vaak is het zo dat je beter voor een wat duurder merk kan kiezen omdat de verf vaak jaren lang mee gaat.

3. Kies de juiste verf

Er zijn veel verschillende soorten muurverf op de markt, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Als je niet zeker weet welke verf je moet kiezen, kun je altijd advies vragen aan een professional. Kies bijvoorbeeld een verf die bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen of zonneschijn. Een goede verf voor buiten is bijvoorbeeld sigma facade topcoat matt. Deze wordt door verschillende consumenten als zeer goed ervaren en zorgt voor een toffe, matte look op je buitenmuur.

4. Test de verf

Voordat je de verf aanbrengt, is het belangrijk om eerst een test te doen. Breng een kleine hoeveelheid verf aan op een onopvallende plek, zoals een hoek van je muur. Laat de verf 24 uur drogen en kijk of je tevreden bent met het resultaat. Als je niet tevreden bent, kun je altijd een andere kleur of soort verf uitproberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken