Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Massagepraktijk starten? Dit zijn slimme tips!

Ben je van plan om een massagepraktijk te starten? Wat een prachtig vooruitzicht! Natuurlijk wil je het wel goed aanpakken. En er zijn verschillende zaken om aan te denken, om je bedrijf voor zowel jou als je klanten op de juiste manier op te richten. Lees gauw verder.

Massagepraktijk inrichten

Het is belangrijk om je massagepraktijk goed in te richten, qua interieur en aankleding. Het moet immers een plek zijn waar je klanten zich volledig op hun gemak voelen. Besteed hier de nodige aandacht aan. Zorg voor zachte verlichting, weinig geluid van buitenaf, een aangename geur en een gezellige omgeving. Je mag de ruimte best aankleden, bijvoorbeeld met posters, wandkleden en planten, als het er maar niet te druk wordt. Gebruik een elektrische massagetafel om je klanten op de juiste manier te masseren. Zo’n tafel is eenvoudig te verstellen, wat comfortabel werkt. Ook is de tafel snel schoon te maken.

Juiste benodigdheden

De inrichting van je massagepraktijk bepaalt natuurlijk al een beetje welke spullen je nodig hebt. Denk verder aan de benodigdheden voor de massages! Huidolie vormt de basis, waarmee je heerlijke massages kunt geven. Zo’n olie is geurloos, wat ‘m ook geschikt maakt voor klanten die hier het liefst voor kiezen. Wil je toch een geur? Meng de huidolie dan met een etherische olie. Denk verder aan lotions en crèmes. Daarnaast heb je massagetafelaccessoires nodig, zoals knierollen, body cushions, hoeslakens en een karretje voor naast de tafel. Misschien wil je wel gebruik maken van een hotstoneset, kruidenstempels, of juist cups voor een cuppingmassage. En denk nog aan kompresdoeken, handdoeken en een handdoekwarmer. Zo zie je maar, je hebt al gauw best wat spullen in gebruik bij een massagepraktijk. Probeer aan alle items te denken bij de inrichting van je praktijk.

Cursus of opleiding volgen

In principe mag iedereen zich masseur noemen in Nederland. Toch is het verstandig om hiervoor een cursus of opleiding te volgen. Zo leer je namelijk hoe je verschillende massages moet geven, en hoe je dit op de juiste manier doet. Het maakt je zelfverzekerder in je werk én het vergroot de kans dat klanten bij je terugkomen. Het valt de ander immers direct op als jij verstand van zaken hebt. Kies voor dat stukje kwaliteit! Het is tevens een optie om je te specialiseren in bepaalde massages, denk aan sportmassages of juist wellnessmassages.

Behandeling uitdenken

Als je genoeg kennis van zaken hebt, kun je ook je behandeling uitdenken. Welke verschillende massages bied je aan? En hoe zien de variaties eruit? Je kunt dezelfde massage bijvoorbeeld aanbieden voor een halfuur of juist een uur, met een bijpassende prijs. Bedenk ook per massage wat het juiste bedrag is om ervoor te vragen. Bij deze prijs houd je ook rekening met de kosten die je maakt, voor onder andere de massagepraktijk en benodigdheden. Kijk ook naar concurrenten: welke prijzen hanteren zij? Dit kan heel leerzaam zijn.

Administratieve zaken op orde

Het geven van massages vind je natuurlijk het leukst in je werk. Maar er hoort ook een stukje administratie bij. Zorg dat je je financiën op orde hebt en houd alles netjes bij. Schrijf je in bij de KvK als je je onderneming start. En denk tot slot aan verzekeringen, zoals een opstalverzekering, inventarisverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo ben je op alles voorbereid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken